Κατερίνα Παπακώστα: Το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες στη γέφυρα Διάβας

0 512

Ακόμα μία επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, για τη Βουλευτή ΝΔ, κ. Παπακώστα, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό, κ. Ταχιάο, με μία σειρά από αιτήματα που αφορούν την αποκατάσταση υποδομών του οδικού δικτύου του νομού. 

Η Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας Διάβας, επαναλαμβάνοντας στον Υφυπουργό τις συνέπειες μη λειτουργίας της στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ τόνισε πως το ζήτημα αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον νομό, καθώς αφορά σημαντικό ποσοστό των κατοίκων του Δήμου Μετεώρων, οι οποίοι λόγω της καθημερινής χρήσης εναλλακτικών, μη ασφαλών αλλά και μεγαλύτερων σε μήκος διαδρομών, εκτίθενται σε κίνδυνο και επιβαρύνονται σημαντικά από το πρόσθετο κόστος μετακίνησης.

Ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε πως η αποκατάσταση της γέφυρας είναι ένα από τα έργα τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στον προγραμματισμό του Υπουργείου και θα δρομολογηθούν στα μέσα του καλοκαιριού προς υλοποίηση.

Στο ίδιο πλάνο, μάλιστα, εντάσσεται και η γέφυρα Κλοκοτού, στον Δήμο Φαρκαδόνας, θέμα για το οποίο η Βουλευτής έχει καταθέσει σχετική αναφορά πρόσφατα. 

Η κ. Παπακώστα, στη συνέχεια, αναφέρθηκε εκτενώς στις ζημιές του οδικού δικτύου στο σύνολο του νομού, αναφέροντας ενδεικτικά την περιοχή Ασπροποτάμου και τον οικισμό της Κρανιάς, η οποία κινδυνεύει να αποκοπεί πλήρως, καθώς η γέφυρα στην είσοδο του χωριού βρίσκεται υπό κατάρρευση, καθώς και τον οικισμό των Στουρναρέικων, όπου το οδικό δίκτυο συνεχίζει να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με την προσωρινή γέφυρα Bailey που είχε αρχικώς τοποθετηθεί ανεπιτυχώς, να έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο, που δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους. 

Ο Υφυπουργός δεσμευόμενος να εξετάσει αναλυτικά όλα τα ζητήματα που έθιξε η Βουλευτής, διευκρίνισε πως δεν υπάγονται όλα τα έργα στην αρμοδιότητα του Υπουργείου – όπως για παράδειγμα το γεφύρι της Κατούνας στην Κρανιά – ενώ επεσήμανε πως το σύνολο των έργων που θα ενταχθούν στο πλάνο του Υπουργείου Υποδομών είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε και επίκειται επίσημη επίσκεψή του στον νομό Τρικάλων. 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr