Κατερίνα Παπακώστα: Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, στο κέντρο των Τρικάλων με τον Πρέσβη των ΗΠΑ.

0 373

Τα Τρίκαλα επισκέφθηκε σήμερα, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, καταλήγοντας το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης για μία συνάντηση με τους τοπικούς εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, μίλησε στον Πρέσβη για την δυναμική του νομού, αλλά και για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε όλο το εύρος της χώρας, μέσα από τις στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε ο Πρέσβης, η χώρα μας μπορεί, ξεπερνώντας δυσλειτουργικές νοοτροπίες, να αναπτυχθεί τόσο, ώστε να μπορεί να συγκρατεί το εγχώριο, υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, αλλά και να προσελκύει νέο από χώρες του εξωτερικού, καθώς οι δυνατότητές της σε όλους τους τομείς, σε συνδυασμό με το ανταγωνιστικό γεωπολιτικό της πλεονέκτημα, μπορούν να την καταστήσουν μία εκ των δημοφιλέστερων επιλογών.

Η κ. Παπακώστα τόνισε πως ήδη επιχειρούνται καίριες παρεμβάσεις, τόσο στη δημόσια διοίκηση, όσο και στην ασφάλεια, την υγεία και την παιδεία, που έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τις κρατικές υπηρεσίες και τις δημόσιες δομές, δημιουργώντας ένα δημόσιο υψηλού επιπέδου, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών του. 

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα και τη στήριξη των νέων οικογενειών, με την Βουλευτή να επισημαίνει πως σταδιακά υιοθετούνται πρωτοβουλίες που διευκολύνουν σημαντικά την οικογένεια, με μοναδικό αντίπαλο του δημογραφικού, τα αυξανόμενα κόστη εξαιτίας της ακρίβειας που πλήττει την παγκόσμια οικονομία. 

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και η δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων που πλήττουν τον σημαντικό για την εγχώρια οικονομία πρωτογενή τομέα, αποτέλεσαν σημεία κλειδιά, τα οποία θεωρείται ότι θα δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από μία εξαιρετικά γόνιμη και οραματική συζήτηση, με τον Πρέσβη να ανανεώνει το ραντεβού του με την τοπική κοινωνία των Τρικάλων και την πόλη που τον εντυπωσίασε, για τον επόμενο μήνα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr