Καταργούνται δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

Ακόμα πιο σκληρά μέτρα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η τρόϊκα, καθώς από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι βρίσκεται στον αέρα η έγκριση για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, που είναι και η μεγαλύτερη.

0 215

Ακόμα πιο σκληρά μέτρα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η τρόϊκα, καθώς από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι βρίσκεται στον αέρα η έγκριση για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, που είναι και η μεγαλύτερη. Ακόμα πιο σκληρά μέτρα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η τρόϊκα, καθώς από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι βρίσκεται στον αέρα η έγκριση για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, που είναι και η μεγαλύτερη.

Είναι άγνωστο πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση δια του κ. Παπακωνσταντίνου στις πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, καθώς ζητούνται άμεσες καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με εκατοντάδες απολύσεις αλλά και πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές πιέζουν για:

– Κατάργηση συμβάσεων με νέα μισθολογικά δεδομένα: μισθοί (πείνας) κάτω των 700 ευρώ το μήνα στο Δημόσιο, ενώ προβλέπεται μείωση έως 40% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων
– Κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
– Συγχωνεύσεις ΔΟΥ και ποινές (μέχρι και απόλυση) για τους επίορκους εφοριακούς
– Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας
– Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
– Εξυγίανση των ΔΕΚΟ, όχι με μετατάξεις, αλλά με απολύσεις (!), αφού η τρόικα ξεκαθάρισε ότι η μετάταξη ισοδυναμεί με πρόσληψη και για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα γίνεται μια πρόσληψη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.