Κατανομή ασθενοφόρων από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» – Έρχεται στην Καλαμπάκα το ασθενοφόρο 4×4 που ήταν επιθυμία;;;

Στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των ασθενοφόρων της δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΙΣΝ),

0 136

Στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των ασθενοφόρων της δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΙΣΝ),

Στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των ασθενοφόρων της δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΙΣΝ), στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Η πρώτη κατανομή περιλαμβάνει 18, από τις 22 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ).

Σύμφωνα με την διοίκηση, το ΕΚΑΒ αναμένεται να αποκτήσει συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα και σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, «η ανανέωση του στόλου ξεπερνά το 50% μέσα σε τρία χρόνια».

Παράλληλα, εκτός του σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτουν, στην δωρεά συμπεριλαμβάνονται έξι θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών επί τροχήλατου φορείου, με πλήρη, υπερσύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και με πιστοποίηση της ασφαλούς διακομιδής των νεογνών, οι οποίες μπορούν να μετατρέπουν μια ΚΙΜ ενηλίκων σε ΚΙΜ νεογνών. Θα παραδοθούν προς χρήση, εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία και σε πέντε άλλα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ.

Επίσης, στη δωρεά προβλέπεται και η συντήρηση των οχημάτων αυτών για 8 έτη, με έξοδα του Ιδρύματος. Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες εγκατάστασης του συστήματος Τηλεματικής στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου μέχρι τώρα λειτουργεί χειρόγραφα η καταγραφή των περιστατικών και η εγκατάσταση 200 σύγχρονων πομποδεκτών ψηφιακής τεχνολογίας στα ασθενοφόρα, τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας, όσο και σε άλλα Παραρτήματα στην επικράτεια.

«Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύ σπουδαία δωρεά, την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνει, συνολικά, την προμήθεια 143 ασθενοφόρων οχημάτων με έξι σύγχρονες θερμοκοιτίδες, την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και τον εξοπλισμό ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας των ασθενοφόρων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalabakacity.gr στην Καλαμπάκα έρχεται το ασθενοφόρο 4Χ4 το οποίο ήταν μεγάλη επιθυμία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής… Σε αναμονή για τα σπουδαία…!!!

Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια επιπλέον ασθενοφόρων οχημάτων, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.