Καταιγίδες και χιόνια προβλέπονται μέχρι και Πάσχα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη,

0 25

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη,

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

-τη Μεγάλη Τετάρτη (16-4-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς άνεμους προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1200 μετρά).

-τη Μεγάλη Πέμπτη (17-4-2014) στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα της Μεγάλης Τετάρτης θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία όμως στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (πάνω από τα 1100 μετρά).

-τη Μεγάλη Παρασκευή (18-4-2014) ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί, με περαιτέρω εξασθένηση όμως από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (πάνω από τα 1100 μέτρα).

-το Μεγάλο Σάββατο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

-Την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.