Καταγγελίες για μίζες χειρουργών – ορθοπεδικών

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει οι καταγγελίες ότι 35 χειρουργοί ορθοπεδικοί, ελληνικών νοσοκομείων, έχουν λάβει μίζες από θυγατρική πολυεθνικής εταιρίας φαρμακευτικών ειδών, για να προωθήσουν τα προϊόντα της και μάλιστα υπερτιμημένα.

0 165

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει οι καταγγελίες ότι 35 χειρουργοί ορθοπεδικοί, ελληνικών νοσοκομείων, έχουν λάβει μίζες από θυγατρική πολυεθνικής εταιρίας φαρμακευτικών ειδών, για να προωθήσουν τα προϊόντα της και μάλιστα υπερτιμημένα. Το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει οι καταγγελίες ότι 35 χειρουργοί ορθοπεδικοί, ελληνικών νοσοκομείων, έχουν λάβει μίζες από θυγατρική πολυεθνικής εταιρίας φαρμακευτικών ειδών, για να προωθήσουν τα προϊόντα της και μάλιστα υπερτιμημένα.

Τα κρούσματα διαφθοράς στα νοσοκομεία Υγείας προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση, η οποία εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας που θα ασκεί ελέγχους στο σύστημα Υγείας.

Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία-φωτιά για 35 ορθοπεδικούς -χειρουργούς οι οποίοι φέρεται να έχουν δωροδοκηθεί από μαύρα ταμεία γνωστής εταιρείας που διακινεί ορθοπεδικά υλικά .

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν η μητρική εταιρεία που εδρεύει στην Αμερική διαπίστωσε πως υπήρχε διαρροή χρημάτων από την θυγατρική της στο Λίντς της Βρετανίας. Όπως έδειξαν οι έλεγχοι μεγάλα χρηματικά ποσά κατευθύνονταν προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις καταγγελίας τα μαύρα χρήματα κατέληγαν στις τσέπες Ελλήνων ορθοπεδικών οι οποίοι χειρουργούσαν σε νοσοκομεία επιλέγοντας προϊόντα της εταιρείας.

“Υπάρχει δικαστικοί έρευνα σε εξέλιξη κι εμείς από την πλευρά μας εντείνουμε τους ελέγχους για την προμήθεια των φαρμάκων και υλικών” δήλωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα ορθοπεδικά είδη κοστολογούνταν μέχρι και 30% ακριβότερα και οι Έλληνες ορθοπεδικοί φαίνεται ότι τα επέλεγαν λαμβάνοντας μίζες.

Το σκάνδαλο ξεκίνησε από το Φεβρουάριο του 2002 έως το Δεκέμβριο του 2005 ενώ το τελευταίο χρόνο οι ελληνικές και οι βρετανικές αρχές ψάχνουν την άκρη του νήματος ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών και προμηθευτών .

Την ίδια ώρα οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ύψος του χρηματισμού γιατρών από τους ίδιους τους ασθενείς ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ . Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημιουργεί ειδικό σώμα αδιάφθορων που θα ελέγχει τα οικονομικά γιατρών και νοσηλευτών.

ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.