Καταγγελία του κ. Μαγκούφη για «ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας»

Με σοβαρές καταγγελίες για «μερική νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος», για «παρατυπίες στα πρακτικά των εκλογών», για «ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας», συνόδευσε την αίτησή του, για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης.

0 275

Με σοβαρές καταγγελίες για «μερική νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος», για «παρατυπίες στα πρακτικά των εκλογών», για «ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας», συνόδευσε την αίτησή του, για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης. Ο κ. Μαγκούφης και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Πρωτοδικείο Τρικάλων μίλησε στα τοπικά ραδιόφωνα, καταγγέλλοντας, μία σειρά παρατυπίες και προσδοκώντας, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, «να προκύψουν πολιτικά συμπεράσματα».
Ο κ. Μαγκούφης μιλώντας στον «ΑΝΕΜΟ», ανέφερε: «Αίτημά μου για μια συνολική επανακαταμέτρηση με όρους διαφάνειας και να συμμετάσχουν αν θέλουν και οι άλλοι, υποψήφιοι προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας. Θέλω να δω τι συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ είδαμε τι έδειχνε χθες στην εκπομπή του ο Τριανταφυλλόπουλος δηλαδή το κόμμα να παίρνει 80 ψηφοδέλτια και 900 ο υποψήφιος, αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται για καραμπινάτη νοθεία και βέβαια το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό και δεν είναι έτσι όπως έχει καταγραφεί από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και κανονικά θα πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα αυτός ο έλεγχος γιατί μπορεί να διαφοροποιηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και ο αριθμός της κατανομής των εδρών στους υποψηφίους».
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε:
«Το κόμμα όφειλε να κάνει αυτή την κίνηση, προφανώς αδράνησε το κόμμα εδώ στα Τρίκαλα να κάνει αυτόν τον έλεγχο έπρεπε να τον είχε κάνει, πολύ δε περισσότερο όφειλε να είχε εκπαιδεύσει τους εκλογικούς αντιπροσώπους που έστειλε στα εκλογικά τμήματα για να είναι ενημερωμένοι τι ορίζει ο εκλογικός νόμος για την όλη διαδικασία και να κάνουν τις ενστάσεις την ώρα που έπρεπε. Γιατί όπως αποδεικνύεται από τον μέχρι τώρα έλεγχο δεν έχει τηρηθεί η εκλογική νομοθεσία και αυτό είναι θλιβερό. Έχω δει πολλά από την μέχρι τώρα επανακαταμέτρηση. Η εκλογική νομοθεσία ορίζει ότι σε κάθε φάκελο αριθμείται ο φάκελος και γίνεται ξεχωριστή αρίθμηση για τα άκυρα, ξεχωριστή για τα λευκά, ξεχωριστή για τα έγκυρα. Εδώ έχουν εξαφανιστεί φάκελοι, δεν μπορεί π. χ η χαρτοπετσέτα να ρίχθηκε ως χαρτοπετσέτα μέσα στην κάλπη η χαρτοπετσέτα που έπρεπε να είναι μέσα στον φάκελο ή το λευκό χαρτί που ρίχθηκε, θα έπρεπε να συνοδεύεται από τον αντίστοιχο φάκελο, αφού δεν συνοδεύεται από το φάκελο αυτό σημαίνει ότι κάτι έγινε και αυτό που έγινε είναι η παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Έχουμε μερική νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν υπάρχει αντιστοιχία φακέλων και όσων βρέθηκαν, αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει πράγματα και θάματα, δεν έχει τηρηθεί σωστά η διαδικασία. Έχω βρει παραχαραγμένα πρακτικά στα βιβλία δηλαδή που γίνεται η καταμέτρηση στα οποία έχουν ξυθεί το πρακτικό και έχουν αυξήσει τους ψήφους υπέρ ενός υποψηφίου, το οποίο θα ανακοινώσω την ώρα που πρέπει. ‘Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα τότε θα υπάρχει και η γνώση αν είναι υπέρ ενός ή περισσοτέρων. Είδα ότι σε ένα εκλογικό τμήμα έχει παραχαραχθεί η αρχική αρίθμηση ενός υποψηφίου αρκετά προς τα πάνω. Στο ίδιο εκλογικό τμήμα τα πρακτικά για τους υποψηφίους της Ν.Δ είναι καθαρότατο, για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ έχει πέσει μπλάνκο και έχει γίνει η επαναγραφή και γίνεται ο χαμός, αυτό είναι καραμπινάτο. Δεν έχει γίνει σεβαστή η εκλογική νομοθεσία, θα δούμε ποιοι φέρνουν την ευθύνη και τι γίνεται».
Για τον σκοπό αυτής της διαδικασίας, ο κ. Μαγκούφης ανέφερε: «Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω τι έγινε στο Νομό Τρικάλων με το κόμμα, πως λειτούργησαν οι αντιπρόσωποι και να βγάλουμε συμπεράσματα και για το μέλλον, τι έγινε και μεταξύ των υποψηφίων, πολλά συμπεράσματα βγαίνουν όταν ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση. Αυτό που αφορά των πολίτη είναι να υπάρχει σεβασμός στη λειτουργία των θεσμών και αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι δεν υπήρξε μέσα στα εκλογικά τμήματα και αυτό είναι το επιλήψιμο».
Μιλώντας στο «Ζυγό», ο κ. Μαγκούφης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως «υπάρχει ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και για αυτό υπάρχουν ευθύνες». Κληθείς, μάλιστα να απαντήσει για το γεγονός ότι μέχρι τις 12 το βράδυ προπορεύονταν της κυρίας Μερεντίτη, ανέφερε: «Μέχρι τις 12 το βράδυ, ήμουν 1.200 ψήφους μπροστά από την κ. Μερεντίτη και αυτό δεν ανατρέπεται εύκολα… Τέτοια μεγάλη ανατροπή δεν είναι λογική…». Ο ίδιος μάλιστα, ανέφερε με νόημα: «Αν ήθελα να προχωρήσω παραπέρα θα έλεγα να ανοίξουν οι λογαριασμοί των τραπεζών». Κληθείς να εξηγήσει αν κάνει λόγο για εξαγορά ψήφων, απάντησε πως «δεν μπορεί να το αποδείξει, επομένως δεν λέει πως έχει γίνει εξαγορά ψήφων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.