Καταδίκη εργολάβου για τροχαίο που προκλήθηκε από λακκούβα στον Βόλο

0 377

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα τον Ιανουάριο του 2017 εξαιτίας λακκούβας. Στις 16 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι στην οδό Λαρίσης ένα δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι εκτρεπόταν από την πορεία του εξαιτίας της λακκούβας και ανατρεπόταν…

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών επέβαλε προχθές (26-06-2019) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 52χρονο εργολάβο της ΔΕΥΑΜΒ που είχε αναλάβει την επικάλυψη τομών του οδοστρώματος.

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα τον Ιανουάριο του 2017 εξαιτίας λακκούβας. Στις 16 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι στην οδό Λαρίσης ένα δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι εκτρεπόταν από την πορεία του εξαιτίας της λακκούβας και ανατρεπόταν.

Από το τροχαίο η γυναίκα σύρθηκε στο οδόστρωμα, υπέστη εγκαύματα, ενώ χτύπησε και στο μάτι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ράμματα.

Η παθούσα περιέγραψε στο Δικαστήριο ότι η λακκούβα στο δρόμο ήταν μεγάλου μεγέθους, ενώ δεν υπήρχε και σήμανση για να μπορέσει κανείς να την αποφύγει.

Για τον τραυματισμό της τέλος, φέρεται να παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε το προστατευτικό της κράνος.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε προσπάθειες για να κλείσει τη λακκούβα αλλά λόγω των χιονοπτώσεων εκείνης της περιόδου το οδόστρωμα είχε πιάσει πάγο, με αποτέλεσμα τα εργοστάσια να μην παράγουν ασφαλτόμειγμα.

Είπε έτσι ότι για να κλείσει τη λακκούβα έριχνε χαλίκι που όμως διαλυόταν από τη διέλευση εκχιονιστικών μηχανημάτων, φορτηγών, άλλων ΙΧ.

Μάλιστα υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης είχε πολύ άγχος και τέλος ζήτησε «συγγνώμη».

Πηγή newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.