Καστράκι Καλαμπάκας: Υποδοχή και λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων – Το πρόγραμμα

0 241

Το απόγευμα της Δευτέρας Διακαινησίμου 9ης Απριλίου 2018 και ώρα 6:00μ.μ. στον κεντρικό ναό του χωριού,

Το απόγευμα της Δευτέρας Διακαινησίμου 9ης Απριλίου 2018 και ώρα 6:00μ.μ. στον κεντρικό ναό του χωριού,  των Αγίων Πέτρου και Παύλου, θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων από τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο πασχαλινός εσπερινός.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 10η Απρίλιου 2018 θα τελεσθεί το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 9:30, θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων πέριξ του χωριού, στις λεγόμενες ράχες. ( Εάν ο καιρός δεν το επιτρέψει η λιτάνευση θα ακολουθήσει την διαδρομή του επιταφίου.) Περί ώρα 11:30, η όλη πομπή θα επιστρέψει στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα τελεσθεί ο Μικρός Αγιασμός και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων.

Τα Ιερά Λείψανα και οι Άγιες Εικόνες θα παραμείνουν στην ενορία μας έως την Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου. Το απόγευμα της Κυριακής, και ώρα 6μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός και αμέσως θα γίνει η αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων.
Ας προσέλθουμε με ευλάβεια, σεβασμό και πίστη προς τους Αγίους μας και ας τους παρακαλέσουμε ο καθένας μας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Εκ του
Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Καστρακίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.