Καρδίτσα – Από τον Σεπτέμβριο η χρήση του αεροδρομίου Κάμπου

Tον Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί προς χρήση το μικρό αεροδρόμιο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται αυτές τις ημέρες στο Δ.Δ. Μυρίνης του Δήμου Κάμπου, δημιουργώντας νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τη Δυτική Θεσσαλία.

0 249

Tον Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί προς χρήση το μικρό αεροδρόμιο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται αυτές τις ημέρες στο Δ.Δ. Μυρίνης του Δήμου Κάμπου, δημιουργώντας νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τη Δυτική Θεσσαλία. Tον Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί προς χρήση το μικρό αεροδρόμιο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται αυτές τις ημέρες στο Δ.Δ. Μυρίνης του Δήμου Κάμπου, δημιουργώντας νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τη Δυτική Θεσσαλία.

Πρόκειται για το νέο πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, έκτασης 158 στρεμ., στο οποίο ο διάδρομος προσγείωσης θα έχει μήκος 681 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την κατασκευή πύργου ελέγχου, κτιρίου για τους εργαζομένους και στέγαστρο για τη στάθμευση των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κάμπου Κώστα Παπαλό, «πρόκειται για ένα αεροδρόμιο κατηγορίας D, στο οποίο μπορεί να προσγειωθεί ό,τι και στα συνήθη αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου. Η υποδομή κατασκευής του βασικού διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης θα έχει τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη μελλοντικής επέκτασής του κατά περίπου 450 μέτρα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι βιοκλιματικές και θα έχουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά». Τόνισε, δε, ότι η λειτουργία του θα προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική στον Nομό Καρδίτσας ενώ παράλληλα θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη του αεραθλητισμού.

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης φτάνει στα 600.000 ευρώ, ενώ άλλα 300.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η κτιριακή υποδομή. Οι πόροι αντλήθηκαν από το ταμείο του δήμου, αλλά και από το Yπουργείο Εσωτερικών. Η δε έκταση ανήκει εξ ολοκλήρου στον δήμο.

Μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το αεροδρόμιο του Κάμπου μπορεί «να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς της αεροπλοΐας, εφόσον φυσικά υπάρξει η ανάλογη ζήτηση, όπως στους τομείς της μεταφοράς εμπορευμάτων, αλλά και των μικρών επιβατικών πτήσεων».

 

Karditsalive

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.