ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμπάκας – Εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κατόπιν προτάσεως των μελών του Κ.Α.Π.Η. αποφάσισε να διοργανώσει εκδρομή στο Μουσείο Ακροπόλεως, με δωρεάν συμμετοχή.

0 319

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κατόπιν προτάσεως των μελών του Κ.Α.Π.Η. αποφάσισε να διοργανώσει εκδρομή στο Μουσείο Ακροπόλεως, με δωρεάν συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κατόπιν προτάσεως των μελών του Κ.Α.Π.Η. αποφάσισε να διοργανώσει εκδρομή στο Μουσείο Ακροπόλεως, με δωρεάν συμμετοχή. Άλλωστε ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους προσφέρει για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την1η Οκτωβρίου .

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κος Μπουτίνας ικανοποιεί αίτημα των μελών του Κ.Α.Π.Η. μιας και η Τρίτη Ηλικία είναι ένα από τα βασικότερα μελήματά του.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κος Μπουτίνας προσπαθεί να παρέχει μέσω του Κ.Α.Π.Η. και του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» όσο το δυνατόν περισσότερες ανέσεις και υπηρεσίες προσδοκώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι  αυτοί δεν είναι τόσο το οικονομικό όσο το πρόβλημα της μοναξιάς και είναι τόσο περήφανοι ώστε δεν πρόκειται να χτυπήσουν την πόρτα μας ζητώντας βοήθεια.

Για το λόγο έχει φροντίσει να θεσπίσει αρμόδιο όργανο, αυτό του Αντιδημάρχου των Δημοτικών Διαμερισμάτων που εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του είναι να βρίσκεται κοντά στους ηλικιωμένους, που κατακλύζουν ως επι το πλείστον τα χωριά και να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, προλαμβάνοντας τις ανάγκες τους.

Επίσης έχει στελεχώσει το Κ.Α.Π.Η με κατάλληλο προσωπικό (νοσηλεύτρια, γυμνάστρια)  που τους παρέχουν τη βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ενώ παράλληλα διοργανώνονται ομιλίες για θέματα που τους απασχολούν, χοροεσπερίδες και εκδρομές. Η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ ιδιαίτερα έχει συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις αφήνοντας άναυδους τους νεότερους χορευτές με τις ικανότητές τους.

Παράλληλα, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που απαρτίζεται  από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες όπως κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και οικιακές βοηθοί, έχει χωριστεί σε δύο λειτουργικές υπηρεσίες.

Η πρώτη αφορά τη συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη, την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα με επισκέψεις στο σπίτι, την οικιακή φροντίδα και την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης.
Η δεύτερη περιλαμβάνει την καθημερινή σίτιση που προσφέρει σε περισσότερες από 50 άπορες οικογένειες, ενώ την περίοδο των γιορτών προσφέρει δέματα τροφίμων σε 200 περίπου ηλικιωμένους και ασθενείς δημότες των Δημοτικών Διαμερισμάτων και της πόλης της Καλαμπάκας.

Τέλος καθιέρωσε τα «Γεύματα των Ηλικιωμένων» και την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας  σε όλα τα χωριά του Δήμου κατορθώνοντας να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι κάτοικοι του κάθε χωριού.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr