Κανονικό χειμώνα φέρνει η «Μπάρμπαρα» από την Κυριακή με χιόνια, παγετό και ψυχρούς Βοριάδες

0 775

Χειμώνας από την Κυριακή έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με χιόνια στην ανατολική και νότια χώρα, παγετό και θυελλώδεις Βοριάδες

Κυριακή 5-2-2023
Καιρός: Επιδείνωση σε όλη τη χώρα με συννεφιά, τοπικές βροχές, χιονόνερο, χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερο υψόμετρο, έως το μεσημέρι στη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική. Πυκνές χιονοπτώσεις και σε πεδινά με χιονοκαταιγίδες στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, από το απόγευμα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και αρκετά πυκνά στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη ισχυροί έως πολύ θυελλώδεις 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από -8 έως 5, στην κεντρική και νότια από -5 έως 8, στις νησιωτικές περιοχές από 3 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά, ασθενείς χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Βοριάδες ισχυροί έως θυελλώδεις 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά, χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κι από το μεσημέρι και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι Βοριάδες-Βορειοανατολικοί θυελλώδεις 7-9 Μποφόρ και θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.

Δευτέρα 6-2-2023
Στη βορειοδυτική χώρα λιακάδες με τοπικά ολικό παγετό. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7, στα πελάγη πολύ θυελλώδεις 8-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ολικό παγετό, στη βόρεια χώρα από -12 έως 3-4, στην υπόλοιπη χώρα από -5 έως 7-8 στις νησιωτικές περιοχές από 2 έως 9-11 βαθμούς.

Τρίτη 7-2-2023
Στη δυτική και βόρεια χώρα λιακάδες και ψύχος. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη συννεφιά με βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Οι Βοριάδες ισχυροί 5-7, στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ολικό παγετό στα βόρεια, στη βόρεια χώρα από -12 έως 3-5, στην υπόλοιπη χώρα από -5 έως 6-8 στις νησιωτικές περιοχές από 2 έως 9-11 βαθμούς.

Τετάρτη 8-2-2023
Στη δυτική Ελλάδα λιακάδες με συννεφιά που θα αυξηθούν με πιθανά λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου. Στην ανατολική χώρα ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά, λίγες βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι Βοριάδες ισχυροί στο Αιγαίο έως θυελλώδεις 6-8, στο Ιόνιο μέτριοι 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ολικό παγετό στα βόρεια, στη βόρεια χώρα από -12 έως 5-6, στην υπόλοιπη χώρα από -5 έως 6-8 στις νησιωτικές περιοχές από 3 έως 10-12 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.