Καλός και ζεστός καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας

0 346

Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά. Το απόγευμα, είναι πιθανές τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Αυξημένη αφρικανική σκόνη και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι, μεταβλητοί, στο Αιγαίο Βορειοδυτικοί, 4-6 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 36, στη νότια από 17 έως 37 και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά. Άνεμοι, μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 34 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Άνεμοι Βοριάδες, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 35 βαθμούς.

Την Παρασκευή, καλός και ζεστός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση η Μακεδονία και η βόρεια Θεσσαλία, με λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο, καλός καιρός, αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Το απόγευμα τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.