Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

0 275

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2024.

Συγκεκριμένα, από τις 8 Ιουλίου οι καταναλωτές θα βρουν εκπτωτικές τιμές στα προϊόντα φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Λόγω των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr