Κάλεσμα της ενορίας της Διάβας για την εκμάθηση Βυζαντινής Μουσικής

1 442

Αγαπητοί/ες Διαβίτες, Διαβίτισσες,

Σας προτρέπουμε όλους, νέους και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, να γνωρίσετε τη Βυζαντινή Μουσική μέσα από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.

Τη στιγμή που τα αναλόγια των Ιερών Ναών υποφέρουν από την έλλειψη ιεροψαλτών, κάτι που αποτελεί μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή για τις ενορίες της Μητροπόλεως μας, τη στιγμή που η έλλειψη αυτή δημιουργεί μία τραγική πραγματικότητα,  η Βυζαντινή Σχολή της Μητροπόλεως μας σας καλεί να γνωρίσετε και να αγαπήσετε την τέχνη αυτή, τέχνη υμνωδίας και απαράμιλλης εκφραστικότητας προς τον Θεό.

Σας προτρέπουμε με ενδιαφέρον να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Μητροπόλεως μας, ένα κάλεσμα που θα σας δώσει τη δυνατότητα να μυηθείτε στη βυζαντινή ψαλμωδία που διακατέχεται από σεμνό και ταπεινό ύφος.

Όσοι έχετε έφεση στη μουσική και στα βυζαντινά ακούσματα, αλλά και όσοι ενδιαφέρεστε να διδαχθείτε το ύφος της Βυζαντινής Μουσικής, δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε στον αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, σήμερα Παρασκευή στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα Καλαμπάκας. Εκεί θα συνεννοηθείτε για τις εγγραφές και τα μαθήματα.

Η ενορία του Αγίου Δημητρίου Διάβας βρίσκεται στη διάθεση σας ώστε να σας παρέχει σχετικές πληροφορίες και πάντοτε θα σας αναμένει στο ιερό αναλόγιο, στο ψαλτήρι, να σας αγκαλιάσει και να ψάλλετε μαζί με τους ιεροψάλτες μας προς δόξα Θεού.

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΑΡΙΩΝ λέει

    Για τον κορωνοϊό έχετε ακούσει τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.