Καλαμπακιώτικες και Τρικαλινές εταιρίες Γαλακτοκομικών προϊόντων σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία

Τέσσερις εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων της Δυτικής Θεσσαλίας ταξίδεψαν σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία συμμετέχοντας σε εμπορικές εκθέσεις και γιορτές τροφίμων.

0 967

Τέσσερις εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων της Δυτικής Θεσσαλίας ταξίδεψαν σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία συμμετέχοντας σε εμπορικές εκθέσεις και γιορτές τροφίμων.

Τέσσερις εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων της Δυτικής Θεσσαλίας ταξίδεψαν σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία συμμετέχοντας σε εμπορικές εκθέσεις και γιορτές τροφίμων.

Η αρχή έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας με την έκθεση TERRAMADRE που διοργανώθηκε από την SLOWFOOD ΙΤΑΛΙΑΣ. Μια έκθεση πολυεθνικότητας μια γιορτή των τροφίμων παραδοσιακά παραγμένων, με συμμετοχές απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, όπου μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής γνώσης σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, που έχουν πάθος για το παραδοσιακό τρόφιμο, το καλό φαγητό και αγάπη –σεβασμό για τη γη, ενθαρρύνονται οι τοπικές κοινωνίες να αναγνωρίζουν, να υποστηρίζουν αλλά και να απαιτούν φαγητό που είναι υγιεινό, καθαρό και δίκαιο.

Η συνέχεια έγινε στην Τύνιδα της Τυνησίας στην SIAT 2014,μια άκρως εμπορική έκθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτούς που αναζητούν νέες αγορές.

Η DairyExpoστην Αθήνα o επόμενος σταθμός στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo με τις καλύτερες εντυπώσεις των εκθετών και επισκεπτών. Η έκθεση παρουσίασε 3 δυναμικές αγορές κρέας, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα και κατεψυγμένα και προσέλκυσε πάνω από 25.000 επισκέπτες.
Η πορεία συνεχίστηκε στο Λίβανο στη MedExport Week in Lebanon (Beirut cooking Festival) και το ταξίδι τελείωσε στο Κάιρο της Αιγύπτου με τη διεθνή εμπορική έκθεση HACE.

Οι εταιρίες που συμμετείχαν στις εκθέσεις από την δυτική Θεσσαλία ήταν οι ΑΦΟΙ Δ. ΚΙΣΣΑ& ΣΙΑ Ο.Ε από το Μουζάκι Καρδίτσας με φέτα βαρελίσια, ο ΚΑΛΤΣΟΥΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ &ΙΩΑΝΝΗΣ από την Μύκανη Καλαμπάκας με Γιδοτύρι και φέτα, ο ΠΑΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ από την Καλαμπάκα με Κασέρικαι ο Βλαχογιάννης Λεωνίδας «Ο ΚΙΤΣΟΣ» με στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος.

Αυτοί οι παραγωγοί και 6 ακόμα από την υπόλοιπη Θεσσαλία συμμετείχαν στις εκθέσεις στα πλαίσια του σχεδίου LACTIMEDπου στόχο έχει να ενισχύσει την παραγωγή και διανομή τοπικών και καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων μέσω της δημιουργίας μιας Συνεργασίας γαλακτοκομικών μικροπεριοχών της Θεσσαλίας η οποία θα συμβάλλει στη στήριξη των παραγωγών (κτηνοτρόφων και τυροκόμων)για την πραγματοποίηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων, στην οργάνωση δραστηριοτήτων και πρακτική εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων, στο σχεδιασμό επενδύσεων καθώς και στην αναζήτησηνέων ειδικών αγορών (στην Ελλάδα και το Εξωτερικό)για τα προϊόντατους που παράγονται ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές παραγωγή.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας Συνεργασίας γαλακτοκομικών μικροπεριοχών της Θεσσαλίας υποστηρίζεται και συντονίζεται στην Ελλάδα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας(εργαστήριο Αγροτικού Χώρου).

galakt2galakt4galakt5

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr