Καλαμπακιώτες μαθητές στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης με αφορμή τον εορτασμό του μήνα Γαλλοφωνίας

Με αφορμή τον εορτασμό του μήνα Γαλλοφωνίας, ο Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης

0 15

Με αφορμή τον εορτασμό του μήνα Γαλλοφωνίας, ο Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης

Με αφορμή τον εορτασμό του μήνα Γαλλοφωνίας, ο Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης  οργάνωσε το Σάββατο 17 Μαρτίου στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη, Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σ.Εξυπερύ.

Οι μαθητές του σχολείου μας : Βακουφτσή Σοφία, Κουβάτα Νικολέτα, Λετεσιέ Δομίνικος, Παπαγεωργίου Ξένια, Παππά Ειρήνη ,Πατουλιώτη Στέλλα και Τσιούμα Αρσενία, που διδάσκονται Γαλλικά, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους ,κας Τζούλιας Σαμαρά, συμμετείχαν στην εκδήλωση, διαβάζοντας το 4ο κεφάλαιο, ενώ ο Παπαγεωργόπουλος Ευθύμιος ζωγράφισε αφίσα σχετική με το θέμα του βιβλίου.

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι του Αντούαν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, μεταφρασμένο σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Είναι διαχρονικό, καθώς ακόμα και σήμερα ανατρέχουμε σε αυτό και επηρεαζόμαστε από τα κρυφά νοήματα και τους συμβολισμούς του. Μέσα από τις ιστορίες του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια μας όλη την επιπολαιότητα, τον εγωισμό, τη μιζέρια, την υπεροψία, τη δίψα για εξουσία και χρήματα και τη μοναξιά των ανθρώπων.

Οι μαθητές μας ανακάλυψαν μέσα απ την ανάγνωση αυτού του παραμυθιού σπάνια μηνύματα, που καταλαβαίνει κανείς την αξία τους περισσότερο καθώς μεγαλώνει… Ο Μικρός Πρίγκιπας μάς αποκαλύπτει:

Μόνο με την καρδιά βλέπεις, την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν.

Είναι ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει τόσο σημαντικό.

Οι μεγάλοι τελικά είναι πάρα πολύ παράξενοι.

Eξημερώνω θα πει δημιουργώ δεσμούς.

Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να γνωρίσουν τίποτα. Τ’ αγοράζουν όλα έτοιμα στα εμπορικά. Καθώς όμως δεν υπάρχουν εμπορικά που πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους.

Τα παιδιά πρέπει να είναι επιεική με τους μεγάλους.

Οι μεγάλοι νιώθουν σπουδαίοι και λατρεύουν τα νούμερα.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και ελπίζουμε σε παρόμοιες άλλες. Eκείνο που προσπαθούμε να τους εμφυσήσουμε στο σχολείο είναι οτι η Λογοτεχνία είναι η εύθραυστη δύναμη του πνεύματος.

20180317 13025820180317 13064820180317 13075120180317 131205

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.