Καλαμπάκα: Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου1940.

0 102

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου1940.

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου1940. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – Ημέρα Παρασκευή

Γενικός σημαιοστολισμός από την 08:00, των Δημοσίων, των Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ, των Τραπεζών και κατοικιών μέχρι την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Ομιλίες στα Σχολεία της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για την Ιστορική σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΏΡΑ 11:00 : Κατάθεση στεφάνων των μαθητών και μαθητριών, όλων των Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο ΗΡΩΟ της πόλης, στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας.

27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – Ημέρα Σάββατο

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης & 27ης Οκτωβρίου 2012.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – Ημέρα Κυριακή

ΩΡΑ 08:00 : Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου.

ΩΡΑ 10:30 : Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ.

Προσέλευση επισήμων στην Δοξολογία, μέχρι ΩΡΑ 10:15

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας, με ομιλητή τον κ. ΗΡΑΚΛΗ ΑΛΜΠΑΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

ΩΡΑ 11:00 : Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ και κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟ των πεσόντων.

Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη υπέρ Πατρίδος πεσόντων και Χορωδία μαθητών θα ψάλλει τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

ΩΡΑ 12:00 : Παρέλαση μαθητών & μαθητριών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης και των Προσκόπων, στον χώρο της πλατείας Δημαρχείου.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση των Τοπικών Αρχών και των κατοίκων του Δήμου στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Τα σχετικά της Ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων και της Τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Δοξολογίες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τ/Κ του Δήμου, με ευθύνη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ομιλητές ορίζονται στις Τ/Κ οι Διευθυντές των Σχολείων.

Όσοι Σύλλογοι και Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια, καλούνται να το δηλώσουν στον Τελετάρχη του Δήμου, μέχρι τις 14:30 της 26ης Οκτωβρίου 2012 και στο τηλέφωνο 2432350216.

Τελετάρχης έχει ορισθεί ο Δημοτικός Υπάλληλος ΘΩΜΑΣ ΚΩΝ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.