Καλαμπάκα: Καταγγελία ενός εκ’ των Γερμανών αναρριχητών προς τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής

Η καταγγελία ενός εκ’ των Γερμανών αναρριχητών προς τους Προϊσταμένους

0 211

Η καταγγελία ενός εκ’ των Γερμανών αναρριχητών προς τους Προϊσταμένους του Διοικητή του πυροσβεστικού τμήματος Καλαμπάκας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστών Θεσσαλίας και προς το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα.

Το κείμενο δημοσιεύεται μεταφρασμένο και αυτούσιο στα αγγλικά.

Αγαπητέ κύριε ή κυρία.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό.

Το Σάββατο 31 / 3 / 2018, εγώ και η φίλοι μου πήγαμε στα Μετέωρα να κάνουμε Χάι – Λάιν. Ήμασταν ολόκληρη την ημέρα στους βράχους.
Όταν πήραμε το μονοπάτι προς τα κάτω για να φτάσουμε στο αυτοκίνητο μας, δύο άντρες με μεγάλους φακούς ερχόταν προς το μέρος μας. Ο ένας φορούσε στολή πυροσβέστη και ο άλλος ήταν ντυμένος κανονικά. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι ο άνδρας με τα κανονικά ρούχα ήταν ο διοικητής του τμήματος Πυροσβεστικής Καλαμπάκας και ο άλλος ήταν ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη την ημέρα.
Μας έκαναν ερωτήσεις στα ελληνικά που δεν καταλαβαίναμε και συνέχιζαν να μας λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να τους ακολουθήσουμε στο πάρκινγκ.
Ο διοικητής άρχισε να ουρλιάζει μετά από λίγο στα ελληνικά. Ήταν μια πολύ παράξενη κατάσταση και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.
Όταν ρωτήσαμε τον αξιωματικό υπηρεσίας, μας είπε ότι έψαχναν για Έλληνες που έχασαν το δρόμο τους στους βράχους.
Είπαμε ότι δεν είδαμε κανέναν και ότι είμαστε Γερμανοί.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε να του δώσουμε τα ονόματα μας για να τα καταγράψει. Τον ρωτήσαμε τι τα χρειαζόταν από τη στιγμή που δεν κάναμε τίποτα και δεν είδαμε τίποτα παράξενο. Είπε ότι τα χρειαζόταν για λόγους ασφαλείας. Ο διοικητής ήταν πραγματικά ενοχλημένος και συνέχισε να ουρλιάζει στα ελληνικά και όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας μας ξαναείπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αυτός ούρλιαζε << ναι υπάρχει πρόβλημα >>. Όλη την ώρα κρατούσε το φακό του επάνω στα πρόσωπα μας.
Όταν φτάσαμε στο πάρκινγκ μας περίμενε η αστυνομία.

Κατά την γνώμη μου η συμπεριφορά του διοικητή ήταν ανάρμοστη και αισθάνθηκα προσβεβλημένος. Εύχομαι να ερευνήσετε την περίπτωση και να με ενημερώσετε για τους λόγους της συμπεριφοράς τους. Για τον λόγο αυτό σας παραθέτω το e-mail και την διεύθυνσή μου στην Γερμανία.

FRANK HANIKEL

germnegraf pyr22

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.