Καλαμπάκα: Γεμάτη η αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» για την ομιλία σχετικά με την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίαςς

Μεγάλη ήταν σήμερα η προσέλευση των κατοίκων της Καλαμπάκας στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”  για να ακούσει από κοντά τον καθηγητή κ. Χρ. Γεωργίου

0 188

Μεγάλη ήταν σήμερα η προσέλευση των κατοίκων της Καλαμπάκας στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”  για να ακούσει από κοντά τον καθηγητή κ. Χρ. Γεωργίου

Μεγάλη ήταν σήμερα η προσέλευση των κατοίκων της Καλαμπάκας στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”  για να ακούσει από κοντά τον καθηγητή κ. Χρ. Γεωργίου ο οποίος μίλησε για την ακτινοβολία των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας και τις επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η εκδήλωση έγινε από τους Συλλόγους γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Γενικού Λυκείου, Πολιτιστικό Σύλλογο «Μετέωρα» και την Κίνηση Πολιτών περιοχής 3ου Δημοτικού και ξεκίνησε με χαιρετισμό του κ. Δερεκενάρη Γρηγόρη, καθηγητή πληροφορικής κάνοντας και μια σύντομη αναφορά στο πρόσωπο του κ. Γεωργίου.

Ο κ. Χρήστος Γεωργίου Καθηγητής του τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (Τομέας Γενετικής Βιολογίας Κυττάρου & Ανάπτυξης) στην ομιλία του ήταν ξεκάθαρος και με απλά λόγια έδωσε στους παρευρισκόμενους να καταλάβουν τι συμβαίνει με την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την ισχύ που εκπέμπουν, εξηγώντας την διαφορά του ηλεκτρικού πεδίου και του μαγνητικού πεδίου, εκ των οποίων το μαγνητικό πεδίο είναι εκείνο που επηρεάζει το μαγνητικό πεδίο των κυττάρων του ανθρώπου με σημαντικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο και κυρίως των μικρών παιδιών.

Έκανε αναφορά στις βιολογικές επιπτώσεις από την ακτινοβολία των κεραιών και κινητών τηλεφώνων, όπως την καταστροφή του DNA από την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου που μπορεί να οδηγήσει σε βλαβερές μεταλλάξεις στα γονίδια, που μεταφέρονται από γενεά σε γενεά, για βλάβες στον εγκέφαλο, προβλήματα στην ακοή και την όραση, βιολογικές βλάβες στα παιδιά, κ.α..

Ο κ. Γεωργίου στην ομιλία του αποκάλυψε τα στοιχεία έρευνας που έγινε στην Αμερική από την κυβέρνηση για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας με πειραματόζωα αρουραίους που χρηματοδοτήθηκε με 25 εκ. δολάρια. Τα στοιχεία που έλαβε σήμερα κιόλας στις 4 το μεσημέρι από την Αμερική έδειξαν πως το 5,5% των ποντικιών που ακτινοβολήθηκαν παρουσίασαν δυο μορφές καρκίνου και συγκεκριμένα καρκίνο στον εγκέφαλο, και καρκίνο σε κύτταρα που ρυθμίζουν τις συσπάσεις της καρδιάς.

Στη  συνέχεια ο κ. Γεωργίου έδωσε τον λόγο στους παρευρισκόμενους που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα να κάνουν τις ερωτήσεις τους και να λυθούν οι όποιες απορίες υπήρχαν.

georgiou IMG 3943

georgiou IMG 3968georgiou IMG 3971

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.