Καλαμπάκα: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Εκοιμήθη σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

0 201

Εκοιμήθη σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Εκοιμήθη σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 85 ετών ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων νοσηλεύονταν στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείο Τρικάλων μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία…

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων Στεφάνου) γεννήθηκε το 1932 στο Φανάρι Καρδίτσας.

Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα.

Χειροτονήθηκε το 1965 Διάκονος και το 1966 Πρεσβύτερος.

Στις 31 Μαΐου 1970, εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο.

Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, χωρίς να δικαστεί. Αμέσως μετά την έκπτωσή του ανακηρύχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εξελέγη Μητροπολίτης της προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιήθηκε με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου 2015.

Ανακοινωση της Ιεράς Μητροπόλεως

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα ολόκληρη η επαρχία Καλαμπάκας, μια που πριν από λίγο εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ.

Το σεπτό σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη μας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό, από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.