Καλαμπάκα – Το ΔΝΤ έφαγε και την μανέστρα των Χασίων

Το ΔΝΤ φαίνεται πως μπήκε για τα καλά στις εκδηλώσεις και μετά την Αποκριάτικη φασολάδα θα “φάει” και την μανέστρα του Ανταμώματος Χασιωτών.

0 120

Το ΔΝΤ φαίνεται πως μπήκε για τα καλά στις εκδηλώσεις και μετά την Αποκριάτικη φασολάδα θα “φάει” και την μανέστρα του Ανταμώματος Χασιωτών.

Το ΔΝΤ φαίνεται πως μπήκε για τα καλά στις εκδηλώσεις και μετά την Αποκριάτικη φασολάδα θα “φάει” και την μανέστρα του Ανταμώματος Χασιωτών. Λιτό και χωρίς το γνωστό παραδοσιακό φαγητό, μανέστρα με προβατίνα φαίνεται πως θα γίνει το 15ο Αντάμωμα Χασιωτών στις 5 Ιουνίου στον Άγιο Θεοδόσιο Γάβρου. Αυτό προέκυψε σε μια πρώτη επαφή που είχαν οι αντιδήμαρχοι Δ. Καλαμπάκας κ.κ Γκανούλης, Αλμπάνης και Αλέκος με εκπροσώπους συλλόγων χθες βράδυ. Τα χρήματα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και τα πολλά – πολλά κόβονται. Κάποια από αυτά είναι και το παραδοσιακό φαγητό μανέστρα με προβατίνα που περίμεναν πως και πως οι κάτοικοι των Χασίων και δη οι παρευρισκόμενοι να δοκιμάσουν με την λήξη των εκδηλώσεων του ανταμώματος. Ήταν μια πρόταση για την περικοπή χρημάτων αφού το ταμείο του Δήμου δεν σηκώνει πολλά…. Η τελική απόφαση δεν  έχει παρθεί και θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι των Χασίων είναι διατεθειμένοι να βάλουν τα “υλικά” για να δοθεί και φέτος το παραδοσιακό φαγητό…

 

Λέτε να η μανέστρα να πάει όπως η φασολάδα;;;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.