Καλαμπάκα – Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι του Π. Θεσσαλίας

Την θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη “Η αυλή των θαυμάτων” παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Καλαμπάκας το θεατρικό εργαστήρι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

0 198

Την θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη “Η αυλή των θαυμάτων” παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Καλαμπάκας το θεατρικό εργαστήρι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη “Η αυλή των θαυμάτων” παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Καλαμπάκας το θεατρικό εργαστήρι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ήταν μια από τις εκδηλώσεις του Μετέωρα Τέχνης για το καλοκαίρι του 2010.

Το έργο

H Αυλή των Θαυμάτων είναι ένα νεοελληνικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου 1957 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα. Θεωρείται ένα από τα έργα που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Θεάτρου. Σήμερα, 50 χρόνια μετά τη συγγραφή του, διατηρεί ακόμα μέρος της πρώτης του φρεσκάδας κι ανεβαίνει συχνά σε θεατρικές σκηνές επαγγελματικών και μη θιάσων.

Οι χαρακτήρες του έργου

Τα θεατρικά δρώμενα εξελίσσονται σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, σε εποχή σύγχρονη με τη συγγραφή του έργου, τη δεκαετία του 1950. Στα δωμάτια μια αυλής, στο συνοικισμό του Βύρωνος, κατοικούν άτομα και οικογένειες που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, έχουν όμως διαφορετική προέλευση. Ο γερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του και τα παιδιά του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία. Ο Στέλιος, Αθηναίος ονειροπόλος με πολλές αδυναμίες, και η γυναίκα του Όλγα γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Βούλα κι ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαϊδολογήματα με τα μαλλιοτραβήγματα. Η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της. Η Ντόρα, νέα γυναίκα ανύπαντρη που όμως δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά. Στους παραπάνω ένοικους θα προστεθεί αργότερα και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, που θα σηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της μικρής “αυλικής” κοινωνίας.

 

meteora_texnisIMG_0371

meteora_texnisIMG_0387

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.