Καλαμπάκα – Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας

Συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας και συζήτησε θέματα που αφορούν την πόλη αλλά και τους Συνοικισμούς.

0 180

Συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας και συζήτησε θέματα που αφορούν την πόλη αλλά και τους Συνοικισμούς.

Συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας και συζήτησε θέματα που αφορούν την πόλη αλλά και τους Συνοικισμούς.
Η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νάκη ενημέρωσε τους Συμβούλους για μια σειρά θεμάτων που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου.
Αυτά τα θέματα αφορούν:
1) Οι Σύμβουλοι της κοινότητας μπορούν να ενημερώνουν και απ’ ευθείας τους Αντιδημάρχους για θέματα που άπτονται της κοινότητας και να επιλύονται άμεσα χωρίς να φθάσουν για συζήτηση στο Δ.Σ.
2) Ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στους Παιδικούς Σταθμούς και δη στον νέο (αυτόν που θα στεγαστεί στο κτίριο της Μητρόπολης). Υπάρχουν περισσότερα παιδιά από ότι μπορεί να φιλοξενήσει ο Σταθμός και θα πρέπει να γίνει επιλογή. Συνάμα θα πρέπει να προταθεί και ένα ποσό που θα επιβαρύνονται οι γονείς για τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως και να μπει φύλακας έξω από κάθε σχολείο, κυρίως στα Δημοτικά.
3) Η κ. Νάκη ενημέρωσε για το θέμα των Σφαγείων Καλαμπάκας είπε πως το πρόβλημα που υπήρχε με την Αρχαιολογία επιλυθεί και η μελέτη έχει κατατεθεί προς έγκριση.
4) Εμμέσως πλην σαφώς η κ. Νάκη κατήγγειλε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πως μέχρι τώρα δεν έχει προωθήσει κανένα θέμα της κοινότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αποφασίστηκε τι έργα μπορεί να προωθήσει η ίδια η κοινότητα με το ποσό των 2000 Ευρώ που έχει στην διάθεσή της.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα στέγασης της Δημοτικής Κοινότητας. Η κ. Νάκη είπε πως επιβάλλεται η παραχώρηση από τον Δήμο ενός γραφείου και ενός υπαλλήλου για να λειτουργήσει η κοινότητα Καλαμπάκας.
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η αδειοδότηση μουσικών οργάνων σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δόθηκε η άδεια υπό την προϋπόθεση θα εξοφλήσουν τυχόν οφειλές στον Δήμο (όσοι χρωστούν).
Ναι αποφάσισαν στην ίδρυση και λειτουργία βουστασίου στην Αγία Παρασκευή.
Απορρίφτηκε η πρόταση κατοίκων της Αγίας Παρασκευής να μπει πρόστιμο σε κατοίκους του χωριού που με αίτησή τους καταγγέλλουν καταπατήσεις στο χωριό.
Το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να επιληφθούν του θέματος και μαζί με το πόρισμα να επανέλθει το θέμα.
Το θέμα που αφορούσε αίτημα περιοίκων της περιοχής που γίνεται η εμποροπανήγυρη και την απομάκρυνση των ψησταριών (τους ενοχλεί ο καπνός), θεωρήθηκε εκτός χρόνου και αναβλήθηκε για το μέλλον.
Τέλος κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες ονοματοδοσίας στους δρόμους του νέου σχεδίου πόλεως Καλαμπάκας.
Οι ονομασίες έχουν δοθεί εδώ και αρκετούς μήνες αλλά παραμένει η τοποθέτηση πινακίδων. Συνάμα κρίθηκε απαραίτητη η οδοσήμανση και διαγράμμιση οδών της Καλαμπάκας, όπως η Βυτουμά. 

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.