Καλαμπάκα – Συνάντηση του προέδρου της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής με τους Δ/ντες σχολικών μονάδων

Μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

0 102

Μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

Μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.
Ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Καλαμπάκας κ. Θεόδωρος Αλέκος κάλεσε όλους τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Καλαμπάκας για να συζητήσει μαζί τους αλλά να ενημερώσει και ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τα σχολεία.
Ο κ. Αλέκος προκάλεσε αυτή την συνάντηση σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αφού πλέον μια επιτροπή διαχειρίζεται τα θέματα των σχολείων των Δήμων (Α΄θμιας εκπαίδευσης) και μια επιτροπή Β΄θμιας εκπαίδευσης. Ενημέρωσε τους Δ/ντές για τον τρόπο που θα γίνονται πλέον οι πληρωμές σ’ ότι αφορά προμήθειες κ.ά.
Ακόμα θέματα που αφορούν πληρωμές και κρατήσεις για ΙΚΑ, μετοχικό ταμείο και αποδόσεις φόρων στην ΔΟΥ (1% καύσιμα, 4% αγαθά και 8% παροχή υπηρεσιών).
Οι Δ/ντές ενημερώθηκαν ακόμη για θέματα θέρμανσης (συντήρηση καυστήρων) ενόψει του χειμώνα, όπως και προμήθεια καυσίμων. Ο κ. Αλέκος ζήτησε την κατάργηση όλων των παλαιών βιβλιαρίων (λογαριασμών) που διατηρούν τα σχολεία και παρότρυνες τους Δ/ντές να ανοίξουν νέους λογαριασμούς στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας με την οποία συνεργάζεται πλέον ο Δήμος.
Στην συγκεκριμένη τράπεζα υπάρχουν και οι λογαριασμοί των σχολικών επιτροπών και έτσι κατά τον κ. Αλέκο, η εξυπηρέτηση είναι άμεση. Τέλος στην συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα καθαριότητας αλλά και συντήρησης των σχολικών υποδομών.
Υπήρχαν κάποιοι Δ/ντές που εξέφρασαν παράπονα πως τα σχολεία τους δεν έχουν καθαριστεί (πράσινο, αύλειος χώρος κ.ά.) και κάποια θέλουν βάψιμο. Ο κ. Αλέκος υποσχέθηκε πως και αυτές οι μικρές εκκρεμότητες θα αρθούν και τα σχολεία δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.