Καλαμπάκα – Καταργείται η ΔΟΥ;

Μια εφορία ανά νομό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του τριετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά της φοροδιαφυγής.

0 112

Μια εφορία ανά νομό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του τριετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά της φοροδιαφυγής. Μια εφορία ανά νομό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του τριετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά της φοροδιαφυγής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο νομό Τρικάλων από τις 4 ΔΟΥ θα παραμείνει μόνο αυτή στην πόλη των Τρικάλων, ενώ σε επίπεδο Θεσσαλίας 12 εφορίες θα κλείσουν.

Για το νομό Τρικάλων καταργούνται οι ΔΟΥ Καλαμπάκας, ΔΟΥ Πύλης και ΔΟΥ Φαρκαδόνας και παραμένει η ΔΟΥ Τρικάλων.

Για τον νομό Καρδίτσας παρελθόν θα είναι η ΔΟΥ Σοφάδων, ΔΟΥ Παλαμά και ΔΟΥ Μου­ζακίου με την πόλη της Καρδίτσας να διατη­ρεί την μοναδική εφορία. Στο νομό Λάρισας παρελθόν θα είναι οι ΔΟΥ Ελασσόνας, ΔΟΥ Φαρσάλων, ΔΟΥ Αγιάς, ΔΟΥ Τυρνάβου ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο αριθμός των τριών εφοριών στην πόλη της Λάρισας με πιο πιθανό ενδεχόμενο τη συγχώνευσή τους σε δύο.

Τέλος στο νομό Μαγνησίας καταργούνται οι ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, ΔΟΥ Αλμυρού, ερωτη­ματικό αποτελεί αν θα υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση για τις νησιωτικές ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου αλλά και για τις δύο εφορίες της πόλης του Βόλου.

Συνολικά θα καταργηθούν 200 μικρές ΔΟΥ (από τις 289 συνολικά). Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντί­νου οι “μικρές” ΔΟΥ συγκεντρώνουν ετήσια μόλις το 1% των κρατικών εσόδων ενώ η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού από τις μειώσεις των εφοριών υπολογίζεται σε 3.000 άτομα, τα οποία θα στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες.

Πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.