Καλαμπάκα – Κάλεσμα στην εθελοντική κίνηση πολιτών METEORISTAS

Κάλεσμα προς όλους τους δημότες του δήμου Καλαμπάκας να συμμετέχουν στην εθελοντική κίνηση πολιτών METEORISTAS. Το κάλεσμα απευθύνει ο γράφων, δημότης Καλ/κας 32 ετών, με την υποψία ότι θα έχουν στο μυαλό τους τη δράση μιας τέτοιας ομάδας  και άλλοι  συνδημότες.

0 139

Κάλεσμα προς όλους τους δημότες του δήμου Καλαμπάκας να συμμετέχουν στην εθελοντική κίνηση πολιτών METEORISTAS. Το κάλεσμα απευθύνει ο γράφων, δημότης Καλ/κας 32 ετών, με την υποψία ότι θα έχουν στο μυαλό τους τη δράση μιας τέτοιας ομάδας  και άλλοι  συνδημότες.

Κάλεσμα προς όλους τους δημότες του δήμου Καλαμπάκας να συμμετέχουν στην εθελοντική κίνηση πολιτών METEORISTAS. Το κάλεσμα απευθύνει ο γράφων, δημότης Καλ/κας 32 ετών, με την υποψία ότι θα έχουν στο μυαλό τους τη δράση μιας τέτοιας ομάδας  και άλλοι  συνδημότες. Ευκαιρία να μαζευτούμε λοιπόν, αφήνοντας τον καναπέ του σπιτιού τις Κυριακές και κάνοντας στην πράξη κάτι για τον τόπο μας  εμείς οι ίδιοι.

 

Ποιοι θα είμαστε

Αντιγράφουμε την ιδέα που είχαν αρχικά δημότες  της  Αθήνας δημιουργώντας τους ΑΤENISTAS, τους οποίους ακολούθησαν και άλλες πόλεις ( ΚΕΡΚΥΡΑ – Καντουνίστας , ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Ρireactive,  ΗΡΑΚΛΕΙO – Minoistas, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Paguristas, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-Thessalonistas,  ΜΥΤΙΛΗΝΗ-Αeolistas, KOMOTHNH – Κοmotinistas, ΠΑΤΡΑ – Patrinistas), οι οποίοι καθαρίζουν δημόσιους χώρους, μάχονται για τα δικαιώματα των ποδηλατών ,των πεζών, δενδροφυτεύουν, προσπαθώντας να κάνουν τις  γειτονιές  και την πόλη τους  γενικότερα πιο ανθρώπινη και πιο βιώσιμη σε κάθε τομέα.

Τι δεν θα είμαστε

Δεν θα είμαστε σύλλογος με καταστατικό, εγγεγραμμένα σε καταλόγους μέλη, προεδρείο, ιεραρχία και ετήσια συνδρομή. Σε κάθε δράση απλώς θα μπαίνει κάποιος συντονιστής. Δεν Θα  είμαστε  όπως  θα βιαστούν κάποιοι να πουν το δεξί χέρι της δημοτικής αρχής. Οι ίδιες  αρχές εκτίθενται όταν οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και κάνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτές που έχουν και τα μέσα. Δεν έχουμε καμία σχέση με κόμματα, κυβερνητικές ή άλλες οργανώσεις, καμία σχέση με τη δημοτική αρχή αλλά και κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε μαζί της για κάθε τι  που  αφορά  την πόλη μας και το δήμο μας γενικότερα.

Τονίζεται ότι σε κάθε δράση θα διατηρούμε την ανωνυμία μας, καθώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κίνησή μας αυτή θα είναι απρόσωπη και στόχος δεν είναι η προβολή αυτών που συμμετέχουν, αλλά των θεμάτων της πόλης.

Η ύπαρξη ιστοσελίδας δεν είναι απαραίτητη, αφού όλοι διαθέτουμε ένα σταθερό  ή  κινητό  τηλέφωνο, ώστε να συγκεντρωθούμε  για  κάποια  δράση.

Η κάθε δράση μας θα είναι επί τω έργο αντιμετώπιση ενός  ζητήματος, για παράδειγμα, δεν  θα  διαμαρτυρηθούμε  στα  τοπικά  ραδιόφωνα  για τους γραμμένους τοίχους σε κάποιο σημείο της πόλης, αλλά θα πάμε να τους διορθώσουμε οι ίδιοι. Επιπλέον κάθε δράση δεν θα ανακοινώνεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα καλύπτεται δημοσιογραφικά – φωτογραφικά .

Ρίξτε μια ματιά στις δράσεις των -istas σε άλλες πόλεις στο διαδίκτυο και αν συμφωνείτε μ’ αυτό που θα δείτε, επικοινωνήστε μαζί μου στο 6980410769

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.