Καλαμπάκα – Γιορτάστηκε η Αγία Παρασκευή στην Κορομηλιά

Ετεροχρονισμένα, έτσι όπως συνηθίζεται όταν η εορτή της Αγίας Παρασκευής πέφτει καθημερινές, γιόρτασαν οι παραθεριστές του οικισμού της Κορομηλιάς την προστάτιδά τους.

0 214

Ετεροχρονισμένα, έτσι όπως συνηθίζεται όταν η εορτή της Αγίας Παρασκευής πέφτει καθημερινές, γιόρτασαν οι παραθεριστές του οικισμού της Κορομηλιάς την προστάτιδά τους.

Ετεροχρονισμένα, έτσι όπως συνηθίζεται όταν η εορτή της Αγίας Παρασκευής πέφτει καθημερινές, γιόρτασαν οι παραθεριστές του οικισμού της Κορομηλιάς την προστάτιδά τους.
Στο κάλεσμα του συνδέσμου ανταποκρίθηκε όχι μόνο το σύνολο των μόνιμων παραθεριστών αλλά και πολλοί φίλοι του οικισμού και της περιοχής γενικότερα. 

Να σημειωθεί πως στις πανηγυρικές εκδηλώσεις αναβαθμισμένη ήταν και η παρουσία της τοπικής πολιτικής ηγεσίας από τον δήμαρχο Καλαμπάκας Δημ. Σακελλαρίου, τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη, τον πρώην Νομάρχη Ηλία Βλαχογιάννη, τους αντιδημάρχους Θοδ. Αλέκο και Γιάννη Ζαρόπουλο, τον πρόεδρο της Διάβας Νίκο Μπαρμπάτη, τους δημ. συμβ. Γιώργο Δήμου και Κωστα Στάλια, το μέλος της δημ. επιχ/σης Ευάγ. Ταμπουρά κ.α.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη πανηγυρική θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Παρασκευής στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ π. Βενέδικτος και παρακολούθησαν όλοι σχεδόν οι παραθεριστές του οικισμού.
Ακολούθως ευλογήθηκε η αρτοκλασία και το ύψωμα της προστάτιδας Αγίας Παρασκευής με τον π. Βενέδικτο να παρουσιάζει την σύντομη ζωή και τα οικτρά μαρτύρια της Οσιοπαρθενομάρτυρος την οποία χαρακτήρισε στολίδι πίστης και ευσέβειας αλλά και ένα πρότυπο τηλαυγούς ζωής στην σημερινή ηθική, κοινωνική, πολιτιστική και αξιακή ισοπέδωση που βιώνουμε ως άτομα και ως λαοί.

Ο π. Βενέδικτος με την γλαφυρότητα του λόγου του αλλά κυρίως με την εν γένη πνευματική του παρουσία έδωσε δείγματα το πως ορθοδοξία και λαϊκός πολιτισμός συνδιαμορφώνουν την Ελληνική πολιτιστική και εθνική ταυτότητα.
Την ευθύνη της όλης προετοιμασίας είχε η ενοριακή επιτροπή με «τελετάρχη» τον Γιάννη Βλιώρα.

Προβλήματα – μέλλον – προοπτική
Στη συνέχεια και αφού οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές λαός κλήρος αρχές και «εξουσίες» κατευθύνθηκαν στο «ΧΑΝΙ», το μοναδικό παραδοσιακό καφενείο-ταβέρνα, όπου ο πρόεδρος Χρήστος Μουσιώλης και τα μέλη δ.σ. του Συνδέσμου παρέθεσαν γεύμα φιλοξενείας για να ακολουθήσει η παρουσίαση των προβλημάτων και να ακολουθήσει ο διάλογος για το μέλλον και τις προοπτικές του οικισμού.

Μιλώντας εκ μέρους των παραθεριστών της Κορομηλιάς ο πρόεδρος του δ.σ του Συνδέσμου Χρήστος Μουσιώλης καλοσώρισε τους θεσμικούς παράγοντες ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στην πανήγυρη και για την στήριξή που προσφέρουν στον οικισμό.
«…η Αγία Παρασκευή για την κορομηλιά και τους κατοίκους της είναι σημείο αναφοράς…», τόνισε ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην Νομάρχη Ηλία Βλαχογιάννη τον οποίο χαρακτήρισε αληθινό φίλο του οικισμού υπογραμμίζοντας πως σ’ αυτόν και στους συνεργάτες του της Ν.Α. οφείλεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου προσπέλασης καλώντας τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το υπολοιπώμενο κομμάτι, τονίζοντας πως ήδη ο κ. Μιχαλάκης ενεργεί προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επίσης κάλεσε τον πρόεδρο της Διάβας, οικισμός της οποίας είναι η Κορομηλιά, σε συνεργασία για την αναβάθμιση και τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Ο κ. Μουσιώλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Καλαμπάκας Δημ. Σακελλαρίου για την ολόθερμη, όπως είπε, συμπαράσταση του ιδίου και των άμεσων συνεργατών του στην αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων του οικισμού τονίζοντας πως ο οικισμός έχει τεράστια δυναμική ανάπτυξης αρκεί να λυθούν μια σειρά ζητήματα όπως η υδροδότηση, η σύνδεση των δικτύων ακαθάρτων με τον κεντρικό δίκτυο του δήμου, η αναβάθμιση της εσωτερικής οδοποιίας, την ολοκλήρωση του κοινοτικού γραφείου, τον εμπλουτισμό της παιδικής χαράς ως και την διάνοιξη του δρόμου Κορομηλιά -Βυτουμά ο οποίος λειτουργεί και ως πυρασφάλεια της ευρύτερης δασικής περιοχής.

Από την πλευρά τους τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Μιχαλάκης εξειδίκευσαν τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος αναφέροντας μια σειρά πρωτοβουλίες που έχουν λάβει και θα λάβουν και στο μέλλον αλά και άλλες κινήσεις που αναμένεται να ληφθούν ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

koromhlia_ag_paraskevi_DSC02340

koromhlia_ag_paraskevi_DSC02352

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.