Καλαμπάκα – Εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος

Με την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος με διαφορετική διαδρομή φέτος ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου.

0 339

Με την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος με διαφορετική διαδρομή φέτος ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου.

Με την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και της τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος με διαφορετική διαδρομή φέτος ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου, η οποία και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δουσίκου Πύλης, στα προπύλαια του φερώνυμου Μητροπολιτικού Ναού, υπό του κλήρου και του λαού.

Την Τετάρτη, παραμονή της εορτής,τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος ψάλθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ευλογήθηκε η Αρτοκλασία. Στην λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά Ιωάννης, Ξάνθης και Περιθωρίου  Παντελεήμων, Ρεντίνης Σεραφείμ, Θερμών Δημήτριος και ο οικείος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ. 

Μετείχε δε ο Κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της πόλεως, άγημα της Σ.Μ.Υ. και η μπάντα της 1ης Στρατιάς, άνδρες της Χωροφυλακής, αντιπροσωπείες Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων, Σωματείων και άλλων Φορέων, τέλος δε ο ευσεβής Λαός της πόλεως και της περιφέρειας.

agios_visarion_IMG_3212

agios_visarion_IMG_3220

agios_visarion_IMG_3223

agios_visarion_IMG_3158

agios_visarion_IMG_3156

agios_visarion_IMG_3162

agios_visarion_IMG_3169

agios_visarion_IMG_3174

agios_visarion_IMG_3180

agios_visarion_IMG_3183

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.