Καλαμπάκα – Ένταση το μεσημέρι στην οδό Πίνδου από τους φορτηγατζήδες

Ένταση και μικροεπεισόδια προκλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι όταν στις 14:30 περίπου και για λίγη ώρα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ της Καλαμπάκας δεν επέτρεψαν την δίοδο 3 φορτηγών ψυγείων προς τα Ιωάννινα.

0 401

Ένταση και μικροεπεισόδια προκλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι όταν στις 14:30 περίπου και για λίγη ώρα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ της Καλαμπάκας δεν επέτρεψαν την δίοδο 3 φορτηγών ψυγείων προς τα Ιωάννινα.

Τα φορτηγά με συνοδεία αστυνομίας ερχόμενοι από Τρίκαλα προς Ιωάννινα ακινητοποιήθηκαν από τους συγκεντρωμένους ντόπιους φορτηγατζήδες (περίπου 20 άτομα), οι οποίοι απαιτούσαν από τους οδηγούς των φορτηγών ψυγείων να κατέβουν και να τα παρατήσουν επί τόπου στην εθνική οδό ( οδός Πίνδου ).

Αφού ήρθαν ενισχύσεις της αστυνομίας για διευκόλυνση της κυκλοφορίας με εκτροπή της κίνησης μέσα από την πόλη, αποφασίστηκε μετά από ώρα τα 3 φορτηγά ψυγεία να γυρίσουν προς Τρίκαλα με περισσότερη συνοδεία αυτή τη φορά και κατεύθυνση προς Λάρισα. Δημιουργήθηκε ένταση αφού μάταια οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πείσουν τους εξοργισμένους Καλαμπακιώτες φορτηγατζήδες να αφήσουν τα 3 φορτηγά να διέλθουν. Οι οδηγοί λογομάχησαν μαζί τους διαμαρτυρόμενοι καθισμένοι στο οδόστρωμα ενώ παράλληλα έπεφτε ασταμάτητη βροχή.

ΧΘες πάλι και σύμφωνα με πληροφορίες, με ισχυρή συνοδεία αστυνομίας περάσανε Βουλγάρικες και Αλβανικές νταλίκες παράνομα φορτωμένες – όπως είπαν οι ίδιοι – και μάλιστα σε μία απ’ αυτές ο οδηγός ήταν ασφαλισμένος στον ΟΓΑ… Σίγουρα, κάποιοι ιδιώτες εκμεταλλεύονται την απεργία των Δημοσίων Φορτηγών αυτοκινήτων και προσπαθούν με δόλο να περάσουν παράνομα εμπορεύματα. Η κατάσταση αρχίζει και αγριεύει όπως δείχνουν τα πράγματα και οι οδηγοί Δ.Χ αρχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν να χάσουν κάτι μιας και το νομοσχέδιο έχει ψηφισθεί καθώς χάνεται η αξία της άδειας Δ.Χ και θα αρχίσουν οι πολυεθνικές εταιρίες να δουλεύουν με χαμηλό κόστος εις βάρος τους.

 

fortiga1

fortiga2

fortiga4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr