Καλαμπάκα – Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα τις λιποδιαλυτές βιταμίνες

Αρχίζουν την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 οι εργασίες του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Λιποδιαλυτών Βιταμινών και θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 24 Μαρτίου.

0 206

Αρχίζουν την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 οι εργασίες του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Λιποδιαλυτών Βιταμινών και θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 24 Μαρτίου. Αρχίζουν την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 οι εργασίες του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Λιποδιαλυτών Βιταμινών και θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 24 Μαρτίου. Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση που διεξάγεται κάθε 3 χρόνια σε διαφορετική χώρα. Φέτος οργανώνεται από τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την υποστήριξη της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καλαμπάκας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες και αντικείμενό του είναι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A,D,E,K και συναφείς βιοενεργοί παράγοντες. Οι βιταμίνες αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή και στη διατήρηση της καλής υγείας ενώ η έλλειψη κάποιων από αυτές σχετίζεται με την εμφάνιση ασθενειών. Σημαντικοί επιστήμονες από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα χωρών όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, ΗΠΑ και βέβαια Ελλάδα, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των βιταμινών. Παρουσιάζονται ερευνητικές εργασίες που αφορούν όλο το φάσμα των επιστημών που σχετίζονται με τις βιταμίνες όπως διατροφή, τρόφιμα, φαρμακευτική, ιατρική. Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει “Σχολείο Βιταμινών” όπου διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές, θα δώσουν ειδικές διαλέξεις για φοιτητές και νέους επιστήμονες.

Σκοποί του Συνεδρίου είναι η διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, η προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων και η ανάπτυξη ορθών πολιτικών για τις λιποδιαλυτές βιταμίνες με τελικούς στόχους υγιεινότερα τρόφιμα, ορθή διατροφή, πρόληψη ασθενειών και καλύτερη υγεία.

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι: www.vitamins2012.com

Επικοινωνία – πληροφορίες:

Ανάργυρος Μουλάς

Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.