Καλαμπάκα – Απετράπη αυτοκτονία αλλοδαπού

Σημαντική και καθοριστική ήταν η βοήθεια, του Διοικητή του Α. Τ. Καλαμπάκας κ. Γραβάνη και της Ομάδας Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, που κατέβαλαν τα μέγιστα , να αποτρέψουν την αυτοκτονία αλλοδαπού τουρίστα.

0 160

Σημαντική και καθοριστική ήταν η βοήθεια, του Διοικητή του Α. Τ. Καλαμπάκας κ. Γραβάνη και της Ομάδας Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, που κατέβαλαν τα μέγιστα , να αποτρέψουν την αυτοκτονία αλλοδαπού τουρίστα. Σημαντική και καθοριστική ήταν η βοήθεια, του Διοικητή του Α. Τ. Καλαμπάκας κ. Γραβάνη και της Ομάδας Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, που κατέβαλαν τα μέγιστα, να αποτρέψουν την αυτοκτονία αλλοδαπού τουρίστα.
Συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Αυγούστου παρουσιάσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας αλλοδαπός τουρίστας Ουγγρικής υπηκοότητας, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο οποίος ζητούσε βοήθεια, δηλαδή να του χορηγηθούν φάρμακα τα οποία ήταν απαραίτητα για την θεραπεία του, (δεν είχε άλλα μαζί του), ούτε και χρήματα για να επιστρέψει στην χώρα του. Εμφανιζόταν ιδιαίτερα ανήσυχος, στην συνομιλία παρουσίαζε μερική αμνησία και δήλωνε ότι θα αυτοκτονήσει.
Με εντολή του Διοικητή του Α.Τ. Καλαμπάκας ο τουρίστας τέθηκε άμεσα σε προστατευτική φύλαξη, ενώ ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ομάδας Διάσωσης της Ο.Λ. Καλαμπάκας κ. Φαμίση Κων/νο να του προσφερθεί φιλοξενία.
Παράλληλα ειδοποιήθηκε ο ψυχίατρος κ. Ζιανός για την χορήγηση της θεραπείας του και παράλληλα ειδοποιήθηκε η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα για το περιστατικό. Η όλη επιχείρηση στέφτηκε με επιτυχία, τόσο ως προς την φιλοξενία – συμπαράσταση στον ασθενή τουρίστα, όσο και για την ουγγρική πρεσβεία που ενήργησε ταχύτατα.
Σε διάστημα σαράντα ωρών περίπου, ξημερώματα της Δευτέρας 23-8-2010 έφτασε στην Καλαμπάκα, ασθενοφόρο του Ουγγρικού Ερυθρού Σταυρού, συνοδεία ψυχιάτρου προκειμένου να παραλάβουν από το Αστυνομική Τμήμα τον ασθενούντα υπήκοο τους.
Πραγματικά η αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού αποδεικνύει τόσο την άριστη οργανωτική διάθεση των αρχών και των στελεχών της Καλαμπάκας, οι οποίοι επέδειξαν άψογα αντανακλαστικά προκειμένου να βοηθήσουν έναν αλλοδαπό να ξεπεράσει το πρόβλημά του, ίσως να σωθεί και από απρόβλεπτες επιπλοκές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.