Καλαμπάκα – 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργασίες του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας το οποίο γίνεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Τρικάλων και τον Δήμο Καλαμπάκας.

0 273

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργασίες του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας το οποίο γίνεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Τρικάλων και τον Δήμο Καλαμπάκας. Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργασίες του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας το οποίο γίνεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Τρικάλων και τον Δήμο Καλαμπάκας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της ορεινής διάσωσης, όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, ανάλυση επιχειρήσεων διάσωσης του παρελθόντος, τεχνικές αεροδιάσωσης, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και παρουσίαση ομάδων διάσωσης του εξωτερικού.

Επίσης, το πρακτικό μέρος του συνεδρίου θα περιλαμβάνει τεχνικές ανέλκυσης φορείου με πολυτραυματία από ορθοπλαγιά, ασκήσεις αεροδιάσωσης αναρριχητών από τους βράχους των Μετεώρων με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και τεχνικές καταρρίχησης (rappel) από ελικόπτερο.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα παραρτήματα της ΕΟΔ, εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις και ορειβατικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, κρατικοί φορείς αρμόδιοι για θέματα διάσωσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο και στελέχη της, η εταιρία Intersalonica με ελικόπτερο, καθώς επίσης και εταιρίες κατασκευής και εμπορίας εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού. Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτές και έμπειροι διασώστες της ΕΟΔ, στελέχη εκπαίδευσης της ΕΟΟΑ, εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών, καθώς και άτομα με βιωματικές εμπειρίες που θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις του τελευταίου έτους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.