Καλαμπάκα: Τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης – Ένδυση των αρχιερατικών αμφίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου

0 1.243

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστοδούλου τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα η ακολουθία του εσπερινού της Αγάπης μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Προηγήθηκε η ένδυση του κ. Θεοκλήτου με την αρχιερατική στολή στα γραφεία της μητροπόλεως, παρουσία των ιερέων και των τοπικών αρχών της πόλεως και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή όλοι μαζί μετέβησαν με την εικόνα της Αναστάσεως στη μητρόπολη για την ακολουθία της Αγάπης.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, αναγνώσθηκε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον του Εσπερινού στα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά.

Ο Μητροπολίτης Σταγών στην ομιλία του παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Κυρίου τόνισε πως «Στις ημέρες μας δεν είναι της μόδας ούτε και «προοδευτικό» να είσαι χριστιανός. Μάλιστα, πολλές φορές είναι κατακριτέο και κατηγορούμεθα ευκαίρως – ακαίρως, ως σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί. Δεν θα ήταν δε ακραίο να μιλήσουμε για κοινωνίες χριστοφοβικές και χριστιανοφοβικές. Σε κοινωνίες που πολεμούν δήθεν για την ισότητα, την ίδια στιγμή με πολύ έξυπνες διαδικασίες φιμώνεται και εξαφανίζεται τεχνηέντως κάθε τι χριστιανικό. Γι’ αυτό, το να σηκώνουμε τον Σταυρό του Χριστού σήμερα είναι πολύ σημαντικό επειδή είναι μαρτυρικό».

Προ της απολύσεως του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος έψαλλε με κλήρο και λαό το «Χριστός Ανέστη» και στη συνέχεια μοίρασε τα πασχαλινά αυγά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr