Καλαμπάκα ώρα μηδέν …. 2023 – Τι ψηφίζουμε άραγε;

0 3.568

Αυτή την φορά δεν θα ασχοληθώ με κάποια πρόβλεψη για τον καιρό , αλλά για την πόλη μας την Καλαμπάκα και το γειτονικό μας Καστράκι.

Γράφει ο Ευθύμιος Τζιλήνας

Δεν είναι μόνο ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την πόλη, αλλά θα μιλήσω και σαν κάποιον που βρέθηκα στην πόλη μας για λίγες ημέρες και είδε πολλά μα πάρα πολλά που κάποια στιγμή ντρέπεσαι να θέλεις να λέγεσαι τουριστική πόλη και μάλιστα να είσαι δεύτερη ηπειρωτική περιοχή σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα…

Κατά καιρούς ακούμε  για τα μεγάλα έργα που θέλουν να κάνουν όλες οι δημοτικές αρχές εδώ και χρόνια , από το πλατανόδασος της Διάβας , ως το κολυμβητήριο στο στάδιο. …. Και περνάνε τα χρόνια και βλέπεις και άλλους χώρους αναψυχής όπως η Τζέρτζη και το πάρκο στην Αγία Παρασκευή να είναι πλέον βοσκοτόπια και να ερημώνουν …. Καλά για το νέο πάρκο δεν συζητάμε έγινε εργοτάξιο….  Θυμίζει το νέο σχέδιο πόλης της Καλαμπάκας που έχει γίνει πλέον παλιό …. Και ούτε πεζοδρόμια υπάρχουν, ούτε σήμανση, ούτε καν δρόμοι σωστοί.

Και πάμε τώρα να δούμε κάποιες φωτογραφίες , καθημερινής τρέλας στην πόλη μας.

-Ξεκινώ από το 5ο δημοτικό Καλαμπάκας που θα δούμε την διάβαση να ξεκινά πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα της εισόδου και να καταλήγει σε δρόμο!!! Πραγματικά πόσο λογικό το βλέπουν αυτό εδώ και πόσα χρόνια οι υπεύθυνοι την δημοτικής Αρχής?

Και λίγο τσιμεντάκι αριστερά δεξιά δεν θα έβλαπτε, που κάθε φορά όταν βρέχει η λάσπη λερώνει τις τσάντες και τα ρούχα των παιδιών? Βγάζεις 5 πόντους χώμα βάζεις και λίγο πλέγμα και τελείωσες…. Δύσκολο μάλλον…

-Εδώ  τώρα τι να πεις… Όταν βρέχει τόσα χρόνια πεζός δεν περνάει… και οι λακούβες παραμονεύουν για τα οχήματα…. Δηλαδή 2-3 πλέγματα και λίγο τσιμέντο πάλι δεν φτιάχνει την δουλεια?

-Παρακάτω… 100 μέτρα από το κέντρο της Καλαμπάκας…

 

Πεζοδρόμια μηδέν….. Καλά λίγο ντροπή λίγο φιλότιμο τίποτα?? 100 μέτρα από το κέντρο?? Τόσα χρόνια τόσες δημοτικές αρχές??

Οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι τι ακριβώς κάνουν? Ποιος ο ρόλος τους?

 

Παρακάτω…

-Λίγο πιο πάνω από τα ΚΔΑΠ… Κοντά στο 3ο δημοτικό σχολείο…. Τα στοπ μείνανε σαν μια ανάμνηση παλιά….. Αλλά εντάξει η οκτάγωνη πινακίδα θυμίζει στοπ… Ειλικρινά κανείς από την δημοτική αρχή δεν περνά από κει??

 

-Άλλη πινακίδα θαμμένη μες στα βάτα…. Πλησιάζουμε σε σιδηροδρομική διάβαση μας λέει έτσι για την ιστορία…..

-Και τέλος στο παλιό Καστράκι δεν υπάρχουν καθόλου κάγκελα σε δρόμο με ένα ύψος πάνω από τα 3 μέτρα εδώ και χρόνια. Δείτε

 

Γράφει ο Ευθύμιος Τζιλήνας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.