Καλαμπάκα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την 1η Μαΐου για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

0 906

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή (29-04-2022), το Σάββατο (30-04-2022) και την Κυριακή (01-05-2022), κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας:

 

ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Σάββατο, 30/04/2022 – 4ο ΕΤΑΠ Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα –

Λάρισα (Ημερήσια Διαδρομή: 176,5 χλμ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: επ. οδός Κεραμιδίου – Λάρισας => Κεραμίδι => Δ/ση με Εθν. Οδό Τρικάλων – Λάρισας => Δ/ση Τυρνάβου => επ. οδός Δαμασίου – Κουτσοχέρου

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

α) Επαρχιακή Οδό Κεραμιδίου – Λάρισας από όρια Νομού Τρικάλων με Νόμο Καρδίτσας μέχρι τη διασταύρωση Φαρκαδόνας επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων: θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σ’ αμφότερα τα ρεύματα κίνησης από την 13:00΄ έως την 14:45΄ ώρα.

β) Από Χ.Θ. 33+500 Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων (ύψος γέφυρας Φαρκαδόνας, είσοδος – έξοδος οχημάτων) έως Χ.Θ. 20+500 Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων: θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα κίνησης με προορισμό τη Λάρισα, από την 13:30΄ έως την 15:30΄ ώρα.

γ) Επαρχιακή Οδό Δαμασίου – Κουτσόχερου από διασταύρωση Τυρνάβου – Ελασσόνας επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων μέχρι όρια Νομού Τρικάλων με Νομό Λάρισας: θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σ’ αμφότερα ρεύματα κίνησης από την 13:40΄ έως την 15:20΄ ώρα.

 

Κυριακή, 01/05/2022 – 5ο ΕΤΑΠ Μετέωρα – Ιωάννινα 

(Ημερήσια Διαδρομή: 154,5 χλμ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δημαρχείο Καλαμπάκας => Πατριάρχου Δημητρίου => επ. οδός Καλαμπάκας – Καστρακίου => Κύριος Οδικός Άξονας (Οδικό κύκλωμα) Ι.Μ Μετεώρων => επαρχ. Οδός Καλαμπάκας – Βλαχάβας => Εθν. Οδός Τρικάλων – Ιωαννίνων => 75ο χιλ. Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (ύψος αυχένα Κατάρας)

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Α) Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες 07:30΄ έως 11:00΄ στις κάτωθι οδούς:

 1. Στην οδό Τρικάλων και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της οδού Πατριάρχου Δημητρίου.
 2. Στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων και της οδού Χατζηπέτρου.
 3. Στην οδό Σιδηροδρόμου και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων και της οδού Χατζηπέτρου.
 4. Στην οδό Σοφοκλέους και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων μέχρι την οδό Κονδύλη.
 5. Στην οδό Περικλέους και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων μέχρι την οδό Κονδύλη.
 6. Στην οδό Ρόδου και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Χατζηπέτρου μέχρι την πλατεία Δημαρχείου.
 7. Στην οδό Ιωαννίνων και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της πλατείας Δημαρχείου και της οδού Μετεώρων.
 8. Στην οδό Βλαχάβας και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων και της οδού 28ης Οκτωβρίου.
 9. Στην οδό 28ης Οκτωβρίου και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Ιωάννου Μεταξά.
 10. Στην οδό Πλουτάρχου και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Νικολάου Πλαστήρα.
 11. Στην οδό Διογένους και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Μετεώρων.
 12. Στην οδό Μετεώρων (ρεύμα ανόδου) και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Διογένους.
 13. Στην οδό Δημ. Μανδάλου.
 14. Στην οδό Πίνδου και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Ιωάννινα, από το ύψος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το Α.Τ. Μετεώρων.

 

Β) Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες 09:30΄ έως 13:30΄ στην Εθν. Οδό Τρικάλων Ιωαννίνων

 

Γ) Απαγόρευση στάθμευσης & διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες 07:30΄ έως 11:00΄ στις κάτωθι οδούς

 1. Στο σύνολο της οδού Πατριάρχου Δημητρίου.
 2. Στο σύνολο της περιφερειακής οδού Καλαμπάκας – Καστρακίου – Μετεώρων. 3. Στο Οδικό Κύκλωμα Μετεώρων από το Καστράκι μέχρι την διασταύρωσή της με την Επ.Ο. Καλαμπάκας – Βλαχάβας.
 3. Στην Επ.Ο. Καλαμπάκας – Βλαχάβας και συγκεκριμένα από τον κύριο οδικό άξονα (Οδικό Κύκλωμα) Ι.Μ Μετεώρων έως την Εθνική Οδό (εκκλησάκι Αγίας Τριάδας).
 4. Στην οδό Πίνδου και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Ιωάννινα, από το ύψος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το Α.Τ. Μετεώρων.

 

Επιπλέον:

 • Δημιουργούνται πέντε (5) σταθμοί οχημάτων στις περιοχές:

α) Ι.Ν. Αγ. Τριάδας,

β) Μουργκάνι,

γ) Ορθοβούνι,

δ) Ανάληψη,

ε) Δ/ση Παναγίας,

προκειμένου τα οχήματα που θα βρεθούν εντός της διαδρομής, μη σχετιζόμενα με τον αγώνα, να ακινητοποιούνται ή να χρησιμοποιηθούν ως σημεία σταδιακής κίνησης οχημάτων έκτακτης ανάγκης ή οχημάτων που πιθανών να χρειαστεί να μεταφέρουν πρόσωπα που χρήζουν έκτακτης ανάγκης από χωριά της περιοχής που βρίσκονται πλησίον της διαδρομής του αγώνα.

 • Τα οχήματα, τα οποία έρχονται από Γρεβενά μέσω της Ε.Ο. Μουργκανίου – Γρεβενών θα ακινητοποιούνται στο Μουργκάνι έως ότου διέλθει και ο τελευταίος αθλητής από το σημείο μαζί με τα συνοδευτικά οχήματα.

 

Παρακαλούνται οι χρήστες του οδικού δικτύου να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.