Καλαμπάκα: Με μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών η Συνεδρίαση για την Αδόμητη Ζωνη

0 820

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπακας η οποία έχει ως κύριο θέμα την Αδόμητη Ζώνη Καλαμπακας.

Προηγήθηκαν τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στα οποία τοποθετήθηκε ο δήμαρχος κ. Σινανης και ήταν παράταση εργασιών σε οικισμούς και εξουσιοδότηση υπογραφής σύμβασης φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ κ Χαλατσακης έκανε εισαγωγή στο σοβαρό θέμα κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς.

Ο κ. Καρακαντας Θ. κάτοικος της πόλης και ιδιοκτήτης έκτασης εντός της αδόμητης ζώνης πρότεινε να γίνει συνάντηση στο υπουργείο πολιτισμού με μια επιτροπή!

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καλαμπακας ο οποίος έκανε αναφορά στο ιστορικό του θέματος δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά για το τι ισχύει και πως ορίστηκε η ζώνη.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η αποζημίωση όλων των ιδιοκτητών εκτάσεων στην αδόμητη ζώνη με ορισμό δικηγόρου και καταγραφή των ιδιοκτητών με τα απαραίτητα έγγραφα τόνισε ο κ. Σινανης.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τουλας τόνισε και εκείνος την σοβαρότητα του θέματος καταθέτοντας την πρόταση του.

Κοντά στους ιδιοκτήτες είναι και η ομάδα μου είπε ο κ. Σακελλαριου λέγοντας πως πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα δικαίωσης των πολιτών είτε με αποζημίωση, είτε με παραχώρηση εκτάσεων ή με νομική εκπροσώπηση τους από την Δημοτική Αρχή.

Τοποθετήσεις έγιναν από την κα Πέρυ Χαρτοπουλου, τον κ. Λεωνιδα Κεραμιδα, τον κ. Ζαροπουλο και από δημότες.

Ακολουθεί η πρόταση του Δημάρχου κ. Σινάνη την οποία ψήφισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.