Καλαμπάκα: Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και Ιεράς εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνος στο κέντρο της πόλης

0 2.651

Συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, με τον Μέγα Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου.

Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ξεκίνησε ο Μέγας Εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. ΔΑΝΙΗΛ (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ. ΑΝΘΙΜΟΥ, Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Δράμας κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Βησαρίωνος στις οδούς Βλαχάβα και Τρικάλων όπου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ευλογήθηκε η αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Οι εκδηλώσεις σήμερα έγιναν λιτές χωρίς την Φιλαρμονική του Δήμου και του Στρατιωτικού Αγήματος λόγω των θυμάτων και των καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Αυριο Παρασκευήν 15ην Σεπτεμβρίου (κυρίαν ημέραν τής εορτής):
Το πρωΐ και ώραν 7.00′, θα ψαλή ο πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. ΑΝΘΙΜΟΥ, ο οποίος θα ενδυθή τα ιερά Άμφια εις τον Σολέα και θα προεξάρχη της πολυαρχιερατικής θ. Λειτουργίας, ενώ τον θείον λόγον θα κηρύξη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.