Καλαμπάκα: Η πόλη θυμήθηκε την Πυρπόληση και Απελευθέρωση της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

0 1.553

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Πυρπόληση της πόλης μας Καλαμπάκας στις 18 Οκτωβρίου 1943 και την Απελευθέρωση από το γερμανικό ζυγό στις 18 – 20 Οκτωβρίου 1944.

Για τις δυο μεγάλες στιγμές της πόλης μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγιου Βησσααρίωνος η επίσημη δοξολογία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου, η εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας, Γεώργιο Καρατώλο, η επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

Επίσης στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κράτους της Παλαιστίνης Α.Ε. Μάζντι Αμπντάλλα Αλ Σάλεχ, συνοδευόμενος από τον Επιτετραμμένο του Κράτους της Παλαιστίνης Α.Ε. Γιουσέφ Ντόρκχομ και τον Σύμβουλο της Διεθνούς Συνεργασίας Ουαλίντ Αμπουαλχαλάουα.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Υπ. της Παλαιστίνης με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο, τον Δήμαρχο Δ. Μετεώρων κ. Αλέκο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.