Καλαμπάκα: Η αδελφοποίηση με το Μιοβένι… και οι επιστολές!!!!

1 750

Την περασμένη Τρίτη έλαβε χώρα στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” η αδελφοποίηση της Καλαμπάκας με την πόλη Μιοβένι της Ρουμανίας!

Για την αδελφοποίηση ακολούθησε σχετική επιστολή – κείμενο του κ. Πρεβέντη με απάντηση από το Γραφείο του Δημάρχου.

Σχετικά ακολουθούν οι επιστολές:

Εκδήλωση αδελφοποίησης στην αίθουσα «Νιτσα Λιάπη»

«  Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…..»

Αγαπητοί συνδημότες

Αλήθεια πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι του κορυφαίου έλληνα ποιητή με διεθνή ακτινοβολία και βραβευμένου με βραβείο ειρήνης Λένιν Γιάννη Ρίτσου,με αφορμή την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»,το απόγευμα της Τρίτης 9-5-2023,στα πλαίσια υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας με αντιπροσωπεία του  δήμου Mioveni- Arges  της Ρουμανίας,με επικεφαλής τον δήμαρχο της ρουμανικής  πόλης και στα πλαίσια της συγκυρίας που ο κόσμος αγωνίζεται για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης ,μέσ’από τέτοιες επιλογές που απαιτούν όμως στοχευμένη πολιτική αδελφοποιήσεων, οι οποίες  ανοίγουν σημαντικούς και σπουδαίους ορίζοντες ειρηνικής συνύπαρξης των λαών!!!

Φίλοι μου αγαπημένοι

Βρέθηκα παρών  σε:

  1. Μια αδελφοποίηση του δήμου Μετεώρων με τον δήμο Μioveni Arges, χωρίς προσπάθεια ενεργού συμμετοχής των πολιτών!!!
  2. Μια διαδικασία που συνοδεύτηκε από την εκκωφαντική  απουσία του κοινού  της πόλης μας.
  3. Μια αδελφοποίηση που θύμιζε περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού και εκλογικής σκοπιμότητας ,παρά πρόθεση εκδήλωσης ειλικρινούς  βούλησης συνεργασίας με πνεύμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης σε μια σειρά από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αγαπητοί μου φίλοι

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή οφείλουν να γνωρίζουν πως οι αδελφοποιήσεις υπόκεινται σε κάποιους κώδικες και κανόνες και πρέπει  να γίνονται με αυστηρά κριτήρια ,με δημοκρατική ευαισθησία ,με επάρκεια γνώσης της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας,συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου, τους δημοτικούς  συμβούλους όλων των παρατάξεων  και με την ίδια την κοινωνία ,ούτως ώστε να την καταστήσει κοινωνό αυτής της επιλογής.

Κύριε δήμαρχε

Σας διαφεύγει ,απ’ότι είδα- μάλιστα προς μεγάλη μου έκπληξη στα πλαίσια της προχειρότητας και ανοργανωσιάς ( προσπάθεια γλωσσικής συννενόησης κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες ,με ρηχές και αστείες παρεμβάσεις « επαϊόντων»,συντονισμό εκδήλωσης από εσάς τον ίδιο, επιστράτευση κάθε συγκυριακού βοηθητικού μέσου κλπ,κλπ,κλπ.)- πως το πρωτόκολλο αδελφοποίησης είναι  απλά ένα κομμάτι χαρτί  και ότι η συνεργασία απαιτεί ανθρώπους !!!!

Ερωτώ λοιπόν :

Πού ήταν κύριε δήμαρχε οι δημότες του δήμου Μετεώρων;

Είναι ή δεν είναι η απουσία του κοινού αποτέλεσμα μη ύπαρξης δομημένης στρατηγικής  και σπασμωδικών κινήσεών σας;

Κύριε Δήμαρχε

Μια αδελφοποίηση αποτυγχάνει από λανθασμένες αντιλήψεις και από έλλειψη σωστής ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι αδελφοποίησεις σήμερα ουσιαστικά κατάντησαν ανενεργές και χωρίς πρακτική σημασία ,λόγω των λανθασμένων επιλογών,επιβεβαιώνοντας όσους τις βλέπουν με καχύποπτο μάτι!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ


 

Ακολουθεί η επιστολή του Γραφείου Δημάρχου

 

ΟΤΑΝ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ

Με αφορμή την επικριτική στάση του συνταξιούχου – εκπαιδευτικού και επονομαζόμενου Πρεβέντη Κωνσταντίνου, γνωστού στην κοινή γνώμη για τις «θεωρητικές του αρετές» και με αιτία τις δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Μετεώρων με το δήμο Mioveni – Arges, εκφράζουμε τη λύπη μας αλλά και τη δυσαρέσκειά να ασχοληθούμε για άλλη μία φορά με τον εν λόγω Κύριο καθώς αρέσκεται στο «να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

Διαβάζοντας λοιπόν ένα κείμενο «εμπνευσμένο» από τον εν λόγω σύγχρονο διαχρονικά κριτή και επικριτή όλων των εξελίξεων στα τοπικά δρώμενα, κρίνεται μάλλον αυτονόητο το επίπεδο της ζηλοφθονίας που συχνά κρύβεται πίσω από την προσποίηση και το ψεύτικο χαμόγελο.

Εξαντλώντας την αρνητική προκατάληψη προς τη δημοτική Αρχή, αναζητώντας συναισθηματικό καταφύγιο προς πάσα κατεύθυνση και πράττοντας με την απόλυτη απραξία επιβεβαιώνει την υφιστάμενη άποψη που το κοινωνικό σύνολο έχει διαμορφώσει για τον ίδιο.

Η τοπική κοινωνία έχει κουραστεί και κορεστεί από την ανικανότητα , τη φλυαρία με τα μακροσκελή κείμενα που χάνουν το νόημά τους και την ξεπερασμένη αντίληψη να αποτελεί τροχοπέδη εκπέμποντας τοξικότητα τόσος για το άμεσο περιβάλλον του όσο και για την κοινωνία ολόκληρη.

Αν και εκπαιδευτικός, αντί να προάγει τον πολιτισμό και τις διεθνείς σχέσεις, προσπαθεί να αποδομήσει το καθετί αντί να αποδημήσει από την τοπική κοινωνία η οποία ήδη τον έχει θέσει ως ξένο σώμα. Όσο και αν φιγουράρει σε κάθε εκδήλωση, ο σκοπός της παρουσίας του είναι εμετικός.

 

Από το Γραφείο του Δημάρχου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    “καθώς αρέσκεται στο «να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη»”
    Επιτέλους Αλέκο παραδέχεσαι ότι είσαι τσοπάνης…….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.