Καλαμπάκα: Επίσημη ανεξαρτητοποίηση Αντώνη Τούλα – Ερωτήσεις σχετικά με την αμμοληψία από τον Πηνειό Ποταμό

0 522

Με αίτηση του που εστάλη σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Τούλας και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ΄νει γνωστή πλέον και επίσημα την ανεξαρτητοποίησή του, δηλαδή την αποχώρηση από την Δημοτική Ομάδα του Δημάρχου κ. Αλέκου κάνοντας γνωστούς τους λόγους  της απόφασή του.

Επίσης με σχετικό έγγραφο ζητά να μάθει τι γίνεται με το θέμα της αμμοληψία στον Πηνειό ποταμό.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα.

κ. Πρόεδρε

1. Με την παρούσα δηλώνω ότι παύω να στηρίζω την δημοτική παράταξη του δημάρχου ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞ ΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ με την οποία εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος το Μάιο του 2019.

2.0 λόγος είναι ότι η συνείδηση μου δεν μπορεί να συνθηκολογήσει με την συμπεριφορά (επιτηδειότητα, απερισκεψία) του κ. Αλέκου, το τελευταίο διάστημα, η οποία τον οδήγησε στην απαξίωση όχι μόνο θέσεων και αρχών της παράταξης αλλά και στην απαξίωση του προέδρου του ΔΣ, Αντιδημάρχων, Δημοτικού Συμβούλου και ειδικού συνεργάτη. Άνθρωποι που τον βοηθήσαμε να εκλεγεί Δήμαρχος αλλά και τον στηρίξαμε τα δύο πρώτα δύσκολα χρόνια της θητείας μας.

3.Ευχαριστώ από καρδιάς τις δημότισσες και τους δημότες, που με εξέλεξαν για δεύτερη φορά δημοτικό σύμβουλο και θέλω να γνωρίζουν ότι στάθηκα αντάξια στη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών που μου εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος, ώστε να βγει ο Δήμος από την οικονομική ασφυξία που είχε περιέλθει και να μπει σε τροχιά σταθερότητας.

4.Εννοείται, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίσω να υπηρετώ τον λαό του Δήμου Μετεώρων και να υποστηρίζω το συμφέρον τους μέχρι τη λήξη της θητείας μου.

5. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή
Αντώνιος Τούλας
Δημοτικός σύμβουλος

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ %
Ενόψει της εξέλιξης των εργασιών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος-Ε65» από την ανάδοχο εταιρία και δεδομένης της εκτεταμένης αμμοληψίας από τον Πηνειό ποταμό, στη θέση ποταμιά που βρίσκεται νότια του οικισμού Καλαμπάκα και σε απόσταση 1150m από αυτόν και εντός της κοίτης του ποταμού, ερωτάται:
⦁ Ι.Ποια είναι η ακριβής επωνυμία της αναδόχου εταιρίας;
⦁ 2.Η ανάδοχος εταιρία έχει καταθέσει στον Δήμο Μετεώρων έγγραφα με τα οποία αιτειται την απόληψη αδρανών υλικών (αμμοχάλικα) από το συγκεκριμένο σημείο και ποια είναι η κατά προσέγγιση ποσότητα υλικών σε κυβικά για την ολοκλήρωση του έργου;
⦁ 3.Έχει υπογράφει σχετική σύμβαση με την εν λόγω εταιρία η οποία καθορίζει τους επιμέρους, όρους και προϋποθέσεις εκτέλεσης του έργου και αν ναι ποια είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθμός απόφασης) για την έγκριση αυτής (σύμβασης);
⦁ 4.Ποια η συμφωνηθείσα αμοιβή για το κάθε κυβικό αμμοχάλικου και πώς καταβάλλεται στον Δήμο;
⦁ 5.Έχει συσταθεί Επιτροπή της οποίας έργο θα είναι ο έλεγχος της τήρησης των όρων της τυχόν υπογραφείσας σύμβασης και αν ΝΑΙ από ποιους αποτελείται και ποια η απόφαση του Δ.Σ (αριθμός απόφασης) για τη σύσταση της εν λόγω Επιτροπής;
⦁ 6.Ποιοι είναι οι αρμόδιοι υπάλληλοι οι οποίοι ορίστηκαν από τον Δήμο προκειμένου να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών και αν στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται και η έκδοση των απαιτούμενων διπλοτύπων δελτίων για την φόρτωση και την παράδοση των υλικών.

Ο ερωτών
Αντώνιος Τούλας Δημοτικός Σύμβουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.