Καλαμπάκα: Ενημέρωση για την Επανεκκίνηση Καρδιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

0 746

Μια ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα και συγκεκριμένα στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρας Επανεκκίνησης  της καρδιάς  και με σύνθημα : «  Από την «καρδιά» της Ελλάδας- τη Θεσσαλία – για την καρδιά όλων μαςΌλοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν ζωές », το 1ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, παράρτημα Θεσσαλίας και την Πολύζου Ελένη,  ιατρό  αναισθησιολόγο, διοργάνωσε την δράση με τίτλο :

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η ιατρός αναισθησιολόγος κα Πολύζου με την δασκάλα – γυμνάστρια κα Σταμπολίδου έδειξαν στους παρευρισκόμενους τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όταν βρεθούμε σε καρδιακό επεισόδιο συνανθρώπου μας

Όπως αναφέρθηκε σε τουλάχιστο 50% των περιπτώσεων Εξωνοσοκομειακής Καρδιακής Ανακοπής, η κατάρρευση συμβαίνει παρουσία πολιτών.
Οι παρευρισκόμενοι πολίτες – μη επαγγελματίες, μπορούν να καλύψουν το χάσμα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Η άμεση εφαρμογή ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε δύο έως τέσσερις φορές την επιβίωση μετά από Καρδιακή Ανακοπή.

Στόχος της δράσης ήταν να ενημερωθούν – εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι  γονείς και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, αλλά και των άλλων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ. Έτσι θα γνωρίσουν αυτές τις σωτήριες για τη ζωή πρώτες βοήθειες και θα είναι ικανοί να σώσουν συνανθρώπους μας, μετά από Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.