Καλαμπάκα: Αργοπορημένος Χιονιάς!!! Γράφει ο Ευθύμιος Τζιλήνας

0 2.110

Και ενώ η Άνοιξη προσπαθεί να επιβληθεί σιγά σιγά του χειμώνα, ο Μάρτης το παίρνει πάνω του …. Και μας βγάζει μια χιονοκακοκαιρία για τις 23- 24 του μήνα. Το πόσο χαμηλά θα πέσουν τα χιόνια θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Αν και η Καλαμπάκα δείχνει να χιονίζεται από το πρωί της Τρίτης  όπως και περιοχές κοντά στα ριζά του Κόζιακα με χαμηλό υψόμετρο. Από Τρίκαλα και κάτω το χιόνι είναι δύσκολο. Γενικά το υψόμετρο χιονιού δείχνει να είναι τα 150 με 200 μέτρα σε καθαρά ηπειρωτικές περιοχές της Θεσσαλίας μακριά από την Θάλασσα σε πρώτη φάση καθώς την Τετάρτη τα ξημερώματα δείχνουν τα χιόνια και σε πολύ πεδινές περιοχές.

Βλέποντας λοιπόν τον χάρτη στα 500hpa

Χαμηλές πιέσεις θα συνδυάζονται με τις υψηλές στην κεντρική Ευρώπη και με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα βαλκάνια θα μας δίνουν φαινόμενα με την μορφή χιονιού στην βόρεια Θεσσαλία και πάνω.

Το πόσο έντονα θα είναι θα φανεί τις επόμενες μέρες .

Πάντως η 25η Μαρτίου θα είναι μια πολύ παγωμένη μέρα , λογικά χωρίς φαινόμενα. Δυστυχώς όλη κατάσταση δεν ευνοεί καθόλου όσα δέντρα είναι πάνω στην ανθοφορία.

Μέχρι όμως την Τρίτη ο καιρός  το Σάββατο   20 Μαρτίου και Κυριακή 21 Μαρτίου θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς βαθύ και καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που το βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη επιφανείας

Θα μας φέρει έντονες βροχές και χιόνια πάνω από τα 1200 μέτρα υψόμετρο. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά προσοχή. Μετά το πέρασμα του χαμηλού πάνω από την χώρα μας  την Δευτέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα είναι λίγα και τοπικά, αλλά καινούργιο χαμηλό που θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο με πολύ πιο ψυχρές μάζες αυτή την φορά θα μας φέρει μια νέα κακοκαιρία στην περιοχή μας , με χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην πόλη.

Μάρτης ο παλουκοκαύτης λοιπόν……. Στο τέλος του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.