Καιρός: Βροχές και χιόνια από την Τετάρτη

0 1.022

Δευτέρα και Τρίτη, 16-17/11/2020 – Ηλιοφάνεια με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση τη Δευτέρα το Ιόνιο με βροχές ή καταιγίδες και την Τρίτη με βροχές το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική-κεντρική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Άνεμοι, στο Ιόνιο σταδιακά Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά από 3 έως 21, στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, άνεμοι μεταβλητοί 2-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Στην Αττική, παροδική συννεφιά, περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί, άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Τετάρτη και Πέμπτη, 18-19/11/2020
Την Τετάρτη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες ισχυρές στη δυτική χώρα, την Πέμπτη  ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική χώρα και την Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί, στα πελάγη 4-6, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, με τοπικό παγετό στη βόρεια Ελλάδα.

Παρασκευή έως Κυριακή, 20-22/11/2020
Συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, την ανατολική χώρα και κυρίως την Κρήτη, χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα γίνουν Νοτιάδες, στο Αιγαίο Βοριάδες, 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με τοπικό παγετό στη βόρεια Ελλάδα.

Του μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr