Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια την Πέμπτη με ισχυρότερα φαινόμενα στη βόρεια και δυτική Ελλάδα

0 93

Πέμπτη 10-6-2021 – Άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με συννεφιά, τοπικές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ισχυρότερες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ορεινά της Κρήτης, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στην περιοχή του Αιγαίου.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από 10 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 29, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 16 έως 27, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Παρασκευή 11-6-2021
Θα συνεχισθεί ο άστατος καιρός στις ηπειρωτικές περιοχές με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στο Ιόνιο και την Κρήτη συννεφιά με τοπικές βροχές, στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Σάββατο 12-6-2021
Άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα με συννεφιά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, βροχές και στο Ιόνιο και την Κρήτη. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Κυριακή 13-6-2021
Θα συνεχισθεί ο άστατος καιρός κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τη βορειοανατολική χώρα και τα ορεινά της Κρήτης με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Καλός καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι Δυτικοί στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

γράφει ο Μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας

από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.