Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση την Πέμπτη, νέα επιδείνωση την Παρασκευή με βροχές σ’ όλη τη χώρα

0 285

Πέμπτη 25-11-2021
Καιρός: Βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές. Λίγες βροχές το πρωί στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Από το βράδυ νέες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

Άνεμοι: στο Ιόνιο Ανατολικοί 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα βόρεια και κεντρικά από 2 έως 15, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά από 6 έως 17-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι Ανατολικοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι Βοριάδες στα ανατολικά 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Παρασκευή 26-11-2021
Νέα επιδείνωση από τη δυτική Ελλάδα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες με πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Λίγα χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και αυξημένη αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι Νοτιάδες στα πελάγη 6-8, στο Ιόνιο έως 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια και κεντρικά θα φθάσει τους 10-14 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά τους 16-19 βαθμούς.

Σάββατο 27-11-2021
Άστατος καιρός στη δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, εξασθένιση των βροχών στη βόρεια και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει, στα βόρεια και κεντρικά θα φθάσει τους 11-15 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά στους 17-20 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.