Καιρός Πάσχα 2021: Πρόγνωση για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

0 672

Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα δίνουν πλέον τα πρώτα καιρικά προγνωστικά για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν καλοκαίρι…

Από την Πέμπτη το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Παρασκευή θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της βόρειας χώρας και το Σάββατο θα επηρεάσουν στο σύνολο τη χώρα

Καλοκαιρινή… Μεγάλη Εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, η Ελλάδα θα «νιώσει» την πρώτη φετινή θερμή εισβολή, με θερμότερες αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική να κυριαρχούν και να ανεβάζουν αισθητά το υδράργυρο, σε επίπεδο κοντά ή ακόμη και λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς.

Όλα δείχνουν πως πάμε για ένα Πάσχα με εξαιρετικές θερμοκρασίες και κυρίως ηλιόλουστο, ωστόσο τα προγνωστικά μοντέλα θα «κλειδώσουν» εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία, μέχρι και την Κυριακή θα διατηρηθεί στα σημερινά (σχεδόν) επίπεδα, παρουσιάζοντας μια μικρή υποχώρηση το Σαββατοκύριακο, λόγω της επερχόμενης μίνι κακοκαιρίας.

Από τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο, αναμένεται σημαντική άνοδος με τον υδράργυρο να φλερτάρει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και (κυρίως) της νότιας χώρας, ακόμα και με τους 30 βαθμούς.

Οι πρώτες θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να κυριαρχήσουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη Μεσόγειο και σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα μέχρι και την Τετάρτη μετά το Πάσχα.

newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.