Καιρός Καλαμπάκας: Χιονισμένα Χριστούγεννα; – Γράφει ο Ευθύμιος Τζιλήνας

0 2,044

Πολύ κρύο από το  Σάββατο και μετά! Αυτό κρατάμε σαν το πιο σοβαρό στοιχείο καθώς η χιονόπτωση που θα έχουμε στην περιοχή τελικά θα είναι περιορισμένη και κυρίως  ορογραφική , δηλαδή θα εντοπίζεται στους ορεινούς όγκους σε προσήνεμες πλαγιές  προς τον ανατολικό άνεμο.

Η Καλαμπάκα πιθανόν να δει χιονόπτωση ίσως μέχρι μέτριας έντασης αλλά όχι κάτι το τρομερό από το πρωί ως το βράδυ του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου

Αιτία όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη επιφανείας

Η δημιουργία  χαμηλού πεδίου στο νότιο Ιόνιο με την γρήγορη πορεία προς τα ανατολικά  που έτσι δεν θα προλάβει  να στροβιλιστεί ώστε να μας φέρει αρκετά ποσά υγρασίας στην περιοχή μας  και τα φαινόμενα να είναι ασθενή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός στην περιοχή μας η θερμοκρασία όμως σε χαμηλά επίπεδα με παγετό το πρωί και το βράδυ

Δευτέρα ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει υπάρχει πιθανότητα ο καιρός να υποτροπιάσει αργά το απόγευμα και να δούμε χιονόνερο η χιόνι μέχρι το πρωί της Τρίτης. Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει πτώση θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τετάρτη και Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει  ΑΛΛΑ!

Όπως βλέπουμε στον προγνωστικό χάρτη μοντέλου GFS

ο καιρός από την Παρασκευή  24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων θα επιδεινωθεί με βροχές στην αρχή στην περιοχή μας σε χαμηλά υψόμετρα και χιόνια στα ορεινά , που όμως τα Χριστούγεννα με την πτώση της θερμοκρασίας θα το γυρίσει σε χιόνι παντού στον δήμο μας.

Όλα αυτά υποθετικά πάντα αλλά με μεγάλες πιθανότητες να συμβούν. Μέσα στην επομένη εβδομάδα και ως την Τετάρτη  22 Δεκεμβρίου θα ενημερώσουμε  με νέα στοιχεία.

Σημείωση! Όλες αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας δεν προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμαίνετε από -7c η ελάχιστη  κυρίως στα ορεινά και σε χιονοσκεπή έδαφος ως και 10-12 βαθμούς η μέγιστη στα πεδινά του νομού κυρίως την επόμενη Πέμπτη αλλά και πιθανόν την Δευτέρα το μεσημέρι

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΖΙΛΗΝΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.