Καιρός: Ηλιοφάνεια το Σάββατο, συννεφιά την Κυριακή με αφρικανική σκόνη και λίγες βροχές

0 615

Το Σάββατο αρκετή ηλιοφάνεια – Την Κυριακή συννεφιά με αφρικανική σκόνη και λίγες βροχές ή λασποβροχές στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα

Σάββατο-Κυριακή 7-8/5/2022
Το Σάββατο καλός καιρός με ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με συννεφιά το απόγευμα και πιθανές λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Την Κυριακή από το μεσημέρι συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, στην ανατολική Πελοπόννησο, πιθανές λίγες βροχές και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από 7 έως 20-22 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 10 έως 22-24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ηλιοφάνεια, την Κυριακή συννεφιά, οι άνεμοι μεταβλητοί, τις απογευματινές ώρες Νοτιάδες ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική το Σάββατο ηλιοφάνεια, την Κυριακή συννεφιά με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι, στα ανατολικά έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Δευτέρα-Τρίτη 9-10/5/2022
Καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση με συννεφιά το μεσημέρι-απόγευμα και τοπικές βροχές ή λίγες καταιγίδες τα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, καθώς το νότιο Αιγαίο με συννεφιά και τοπικές βροχές το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ, στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 23-26 βαθμούς.

Τετάρτη-Πέμπτη 11-12/5/2022
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Το μεσημέρι-απόγευμα τοπική συννεφιά με λίγες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ, στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 25-27 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.