Καιρός: Η πορεία της θερμοκρασίας και οι πιθανές τοπικές βροχές έως και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

0 377

Καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές, από την Πέμπτη έως την Κυριακή πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα με λίγες βροχές στη βόρεια, ανατολική και νότια χώρ.

Τετάρτη-Πέμπτη 26-27/10/2022
Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, εξαίρεση οι λίγες βροχές την Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί

Άνεμοι: Βοριάδες στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι και στο βόρειο Ιόνιο έως ισχυροί 4-6, στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5-7 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες: Στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26-27, στη δυτική, την κεντρική, τη νότια και τα νησιά από 11 έως 28-29 βαθμούς. Την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση κατά 2-3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη αίθριος, την Πέμπτη συννεφιά το απόγευμα με λίγες βροχές. Πιθανές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία την Τετάρτη από 12 έως 25, την Πέμπτη έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, την Πέμπτη Βοριάδες μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία την Τετάρτη από 14 έως 27, την Πέμπτη έως 24 βαθμούς.

Παρασκευή 28-10-2022-Εθνική γιορτή
Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με τοπική συννεφιά και λίγες βροχές η δυτική-κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Κρήτη. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και το πρωί. Οι Βοριάδες στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ, στο Αιγαίο μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 22, στη δυτική, κεντρική και νότια και τα νησιά από 10 έως 25 βαθμούς.

Σάββατο-Κυριακή 29-30/10/2022
Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με τοπική συννεφιά και λίγες βροχές η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Κρήτη. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και το πρωί. Οι Βοριάδες στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ, στο Αιγαίο μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως 21, στη δυτική, κεντρική και νότια και τα νησιά από 10 έως 25 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.